طراحی وبسایت محلی با سایت جهانی چه تفاوتی دارد؟
امروزه گزینههای مختلفی برای رساندن محصول یا خدمات به مشتریان وجود دارد، تجارت خشت و ملات، تحارت ۱۰۰% آنلاین و یا ترکیبی از هردو مورد. به همین دلیل، طراحی وب به آن اندازه که ما فکر میکنیم ساده نیست. هرچند همیشه مواردی وجود دارد که باید در طراحی وبسایت رعایت شود، همانند طراحی ریسپانسیو یا واکنشگرا برای موبایل، استفاده از CTA ها یا فراخوان عملهای صحیح و ساده، رابط کاربری ساده و استاندارد، طراحی مناسب و استفاده از پیامهای صحیح در سراسر سایت. در کنار اینها، شما باید بدانید سایت خود را برای مخاطب جهانی طراحی میکنید یا مخاطب محلی، یا هردو؟
با هم نگاهی به تفاوتهایی که طراحی سایت برای مخاطبین مختلف بر اساس موقعیت مکانی آنها دارد میاندازیم.
طراحی وب محلی در برابر طراحی وب جهانی، چه نکاتی باید بدانید؟
در ادامه با ۴ قسمت از طراحی وب که میتواند در وبسایتهای محلی و جهانی متفاوت باشد اشاره میکنیم. این بار که خواستید یک پروژه طراحی وب جدید را در دست بگیرید، توجه به اینکه برای چه مخاطبی طراحی میکنید، میتواند به شما کمک کند طراحی بهتری داشته باشید.
1. وب هاستینگ
در این بخش خیلی به مشخصهها و جزییات وب هاستینگ نمیبپردازیم، اما باید توجه داشت که انتخاب شرکت هاستیگ مناسب برای وبسایت، امری ضروری است. البته این مسئله فقط به خاطر منابع سرور و ترافیک آن نیست بلکه فاصله نیز مطرح است.
اینطور تصور کنید، یک وبسایت طراحی میکنید که میزبان وب آن یک سرور در شهر دنور (Denver)، کلرادو است. این وبسایت کلاه میفروشد. فروش کلاه یک تجارت محلی نیست و این وبسایت میتواند مخاطبانی از سراسر جهان داشته باشد. در این میان ممکن است به هر دلیلی بیشتر مخاطبان و علاقهمندان به این کلاهها در استرالیا باشند؛ اما ارائه کننده خدمات هاستینگ این وبسایت هیچ سروری در نزدیکی استرالیا ندارد و اختصاصاً در آمریکا قرار گرفته است. در این صورت، ترافیک زیادی که از سمت استرالیا به روی این وبسایت سرازیر میشود، بر روی سرعت وبسایت تأثیر میگذارد.
چه باید کرد؟ منتظر بمانیم به این امید که علاقهمندان به خرید کلاه و بازدیدکنندگان وبسایت، صبور باشند و منتظر بارگذاری طولانی وبسایت شوند؟ نه اینطور نیست. اگر میخواهید مخاطب جهانی داشته باشید باید به این نکات دقت کنید:
* هاستینگ خود را از شرکتهای معتبر تهیه کنید.
* برای خدمات وب هاستینگ خود پلنی انتخاب کنید که بتواند ترافیک بالایی را پشتیبانی کند.
* سایت خود را با یک CDN تجهیز کنید.
2. رنگبندی
انتخاب رنگ مناسب، یکی از اولین نکاتی است که در طراحی وب باید به آن توجه شود؛ اما آیا تا به حال به معنای رنگهایی که انتخاب میکنید فکر کردهاید؟ و آیا از این معنا برای جذب مخاطبان خود استفاده کردهاید؟
برای مثال، رنگ قرمز را در نظر بگیرید. قرمز رنگ بسیار قدرتمندی است که بهخوبی در ذهن باقی میماند.
اما رنگ قرمز ممکن است معانی غمانگیزی در سایر کشورها داشته باشد. در آفریقای جنوبی و چین، رنگ قرمز برای عزاداری و مراسم خاکسپاری استفاده میشود؛ بنابراین اگر بیشتر مخاطبان شما از این نقاط جهان هستند، انتخاب این رنگ ممکن است ایده خوبی نباشد و آن تأثیر مثبتی که در سایر نقاط جهان دارد را در این کشورها نداشته باشد.
برعکس، میتوانید به این فکر کنید که رنگ چه نقشی در طراحی محلی شما دارد. اگر میخواهید مخاطبان محلی خود را جذب کنید، میتوانید از رنگهای تیمهای ورزشی محبوب آن منطقه استفاده کنید. یا سایت خود را طوری طراحی کنید که مخاطب محلی با دیدن آن یک رویداد یا جاذبهی محبوب محلی را به یاد بیاورد.
3. تصاویر
همانند رنگها، باید مراقب پیامهایی که از طریق تصاویر روی وبسایت خود برای مخاطب ارسال میکنید نیز باشد. برای مخاطب محلی، بهجای تصاویر سرد یا عکسهای تبلیغاتی بهتر است از تصاویر قابل تشخیص و آشنا از پایگاه عملیاتی و تیم خود استفاده کنید.
به طور مثال ویدیویی که در صفحه اصلی سایت Phase۳ پخش میشود، تصویری از آنچه این آژانس انجام میدهد را به بازدیدکننده سایت، نشان میدهد. وقتی به پایین صفحه بروید، خواهید دید که از تصاویر مختلفی برای معرفی دفتر کار این شرکت در نقاط مختلف استفاده شده است.
همین کار ساده موجب می شود مخاطب محلی احساس ارتباط بیشتری با این برند داشته باشد.
برای شرکتی که مخاطب جهانی دارد، استفاده از تصاویر تبلیغاتی و عکسهای مختلف مناسبتر است، هرچند بهتر است نسبت به انتخاب رنگها دقت بیشتری داشته باشید (مثلاً گرادینتها امروزه زیاد مورد استفاده قرار میگیرند).
4. نوشتههای تبلیغاتی
اگر مخاطب جهانی دارید، نکات و قوانینی وجود دارد که باید برای نوشتن جملات روی وبسایتتان به آنها توجه کنید.
* تا حد امکان از نوشتههای تبلیغاتی روی وبسایتتان کمتر استفاده کنید
* نوشتهها را به شکل محاورهای یا با اصطلاحات تخصصی و خاص خودتان ننویسید.
* از کلمات کلیدی طولانی برای تمرکز به روی خدمات و کالاهایتان استفاده کنید.
* اگر چیزی به روی سایت میفروشید، از گزینههای ساده برای انتخاب کشور، مثل زبان استفاده کنید.
* اگر فرم ارتباط با مشتری دارید، مسیر پر کردن فرم را ساده طراحی کنید، برای مثال از دراپ داونهای ساده برای انتخاب نام کشور، کد کشور یا گزینههای مربوط به آدرس استفاده کنید.
* اگر مشارکتی با سایر شرکتها داشتهاید یا در کنار آنها جوایزی کسب کردهاید برای اینکه نشان دهید حضور جهانی دارید به آنها اشاره کنید (مثلاً گواهی تأیید گوگل، همکاری با آمازون یا سایر شرکتهای بزرگ جهان).
سایت Majux مربوط به شرکتی است که در فیلادلفیا واقع شده است؛ اما مخاطبان آن از سرتاسر جهان هستند. این سایت میتواند نمونه خوبی برای استفاده از نوشتههای تبلیغاتی باشد:
همانطور که میبینید، در نوشتههای روی سایت به «فیلادلفیا» اشاره نشده است، متادیتا نیز هیچ اشارهای به این مسئله نمیکند. حتی در شماره تماس نیز از عدد ۸۰۰ بهجای کد محلی استفاده شده است.
برای نوشتن جملات تبلیغاتی برای مخاطب محلی باید از این نکات پیروی کنید:
* از نوشتههای طولانیتر و شخصیتری استفاده کنید.
* از جملات محاورهای که مخاطب محلی آن را متوجه میشود استفاده کنید.
* هنگام انتخاب کلمات کلیدی، علاوه بر محصول به موقعیت مکانی خود نیز اشاره کنید.
* در نوشتهها به شهر یا محلی که قرار گرفتهاید اشاره کنید.
* اگر علاوه بر فروش آنلاین، یک فروشگاه دارید هر دو را در جملات تبلیغاتی به کار بگیرید. مشتریان خود را ترغیب کنید تا از سایت برای بررسی قیمتها استفاده کنند، سفارش را بهصورت آنلاین بگذارند یا به فروشگاه بروند و محصول مورد نظرشان را تهیه کنند.
* به مشارکتها، جوایز و همکاریهایی که با شرکتهای داخلی و محلی شناخته شده داشتهاید اشاره کنید.
سایت Small Talk Media یک آژانس رسانهای در فیلادلفیا است:
همانطور که از نوشته بزرگ و چشمگیر صفحه اصلی این وبسایت مشخص است، موقعیت مکانی این شرکت در فیلادلفیا قرار دارد.
جمعبندی
برای اینکه یک وبسایت را بهخوبی طراحی کنید، باید نیازها و انتظارات کاربر را بشناسید. کلید موفقیت این است که در قدم اول مخاطب درستی را برای وبسایت خود مورد هدف قرار بدهید. هدف قرار دادن کاربر محلی با کاربرانی که در یک کشور دیگر قرار گرفتهاند، نیازهای متفاوتی را میطلبند.
بهطور کلی، شاید در اغلب مواقع بهتر باشد مخاطب جهانی را برای طراحی وبسایت خود در نظر بگیرید، با این کار ریسک کمتری برای هدف قرار دادن و جذب کردن یک گروه خاص از مشتریان بهسوی برند خود خواهید داشت و طراحی وبسایت شما طوری خواهد بود که مخاطبان بیشتری را در نقاط مختلف جهان به خود جذب کند؛ اما اگر اختصاصاً کار شما طوری است که فقط مخاطب داخلی و محلی خواهید داشت، بهتر است بهخوبی از نکاتی که در شهر یا منطقه شما غرور آفرین است استفاده کنید تا موجب شوید کاربر و بازدیدکننده وبسایت شما با برند شما ارتباط عمیقتری بگیرد.
منبع : رندبیت