آیا وب سایت رقبایتان در حالی که مطالب بی کیفیت تولید می کنند، رتبۀ بالاتری نسبت به وب سایت شما دارند؟ اگر اخیراً به دلیل مجازات های گوگل ترافیک وب سایت خود را از دست داده اید، در این مقاله می توانید اطلاعات مورد نیاز جهت بهبود وضعیت رتبۀ وب سایت تان را پیدا کنید. زمان بهبود وضعیت سئو وب سایت پس از اعمال مجازات توسط گوگل می تواند بین 72 ساعت تا چند ماه متغیر باشد. بدون در نظر گرفتن وضعیت وب سایت تان، باید بگوئیم همیشه جای امیدواری وجود دارد و همۀ وب سایت ها می توانند به حالت اولیۀ خود بازگردند.
عوامل مهم در بهبود وضعیت سایت پس از اعمال گوگل پنالتی
- نوع مجازات (گوگل پاندا، گوگل پنگوئن، جریمه دستی، بد افزار).
- شدت مشکل (اُفت کوچک در رتبه بندی، قرار نگرفتن در رتبه بندی، خروج از ایندکس).
- چقدر سریع می توانید مشکلات وب سایت خود را شناسایی کنید.
- چقدر سریع می توانید مشکلات پیرامون وب سایت خود را برطرف کنید.
- مدت زمان درخواستِ تجدید نظر (ارائۀ این درخواست در شرایط خاص لازم است).
رایج ترین مجازات های گوگل چه مواردی هستند؟
رایج ترین موارد در مجازات های گوگل، گوگل پاندا و گوگل پنگوئن هستند که با یکدیگر تفاوت دارند اما هر دو می توانند تاثیرات مخرب مشابهی بروی ترافیک وب سایت شما داشته باشند. اولین قدم برای بهبود وضعیت سایت از هر گونه مجازات، شناسایی نوع مجازاتی است که بروی وب سایت شما اعمال شده است.
این کار با بررسی علائم (علائمی مانند اُفت ترافیک سایت، اُفت ترافیک برای کلمه کلیدی به خصوص)، تاریخ های مرتبط با آپدیت های گوگل و هرگونه اخطاریه ای که در Webmaster Tools خود مشاهده نموده اید، انجام می شود.
گام عملی: از راهنمای زیر برای شناسایی دقیق مجازاتی که وب سایت تان را تحت الشعاع قرار داده است، استفاده کنید. اگر متوجه شدید که وب سایت تان به انواع دیگری از مجازات ها واکنش نشان می دهد، تلاش کنید رابطه ای میان اُفت ترافیک سایت با آپدیت های گوگل پیدا کنید.
چگونه پاندا، پنگوئن و دیگر مجازات ها را شناسایی کنیم؟
گوگل پاندا
یکی از نشانههای اصلی این اتفاق، کم شدن ناگهانی ترافیک ارگانیک سایت یا رتبه شما در موتور جستجوی گوگل درست از یک زمان مشخص آپدیت الگوریتم پاندا است.
البته باید این را هم در نظر داشت که خیلی عوامل ممکن است در بروز چنین اتفاقاتی دست داشته باشند. بعضی از سناریوهای احتمالی میتوانند پیشرفت یک رقیب در بازار (کسی که اخیراً در صفحه نتایج بالاتر از شما قرار گرفته)، جریمههای دستی گوگل (برای چک کردن گزارشهای گوگل به Google Search Console مراجعه کنید)، کاهشهای فصلی در میزان علاقه مخاطبان و مشتریان شما (مثلا کم شدن تقاضای چوب اسکی در وسط تیرماه) یا حتی به روز رسانیهای دیگر گوگل (مثلا مربوط به گوگل پنگوئن) باشند.
در صورت بروز چنین اتفاقاتی، مهمترین کاری که میتوانید انجام دهید مطالعه دقیق اسناد به روز رسانی الگوریتم، مقایسه موارد مطرح شده با وضعیت وبسایت خودتان و تلاش در جهت رفع آن مشکلات است. اگر کاهش ترافیک سایت شما از یک تاریخ مشخص شروع شده، میتوانید آن را با تاریخ آپدیتهای گوگل پاندا مقایسه کنید تا سریعتر مشکل را پیدا کنید.
گوگل پنگوئن
دومین مجازات رایج در سئو، گوگل پنگوئن است که در درجۀ اول صاحبان وب سایتی که بیش از حد لینک سازی می کنند را هدف می گیرد. پنگوئن که در سال 2012 معرفی شد الگوریتمی است که به دنبال الگوهای غیر طبیعی لینک سازی می گردد تا وب سایت هایی که با ساخت بیش از حد لینک، قصد دور زدن قوانین گوگل را دارند، شناسایی و مجازات کند.
عقیدۀ گوگل در لینک سازی این است که تمام لینک های خارجی به وب سایت شما باید طبیعی باشند و به دلیل محتوای با کیفیت وبسایت به دست آمده باشد. در نتیجه، هر لینکی که با هدف افزایش رتبه ساخته شده باشد به عنوان ناقض قوانین گوگل شناخته خواهد شد. این لینک ها شامل لینک های خریداری شده، لینک های در خواستی، لینک های تبادلی و لینک های ساخته شده توسط ربات ها می باشد.
هنگامی که الگوریتم های پنگوئن متوجه می شوند شما برای دستکاری رتبۀ وب سایت در حال ساخت لینک های غیر طبیعی هستید، وب سایت شما را برای کلمه کلیدی (یا کلمات کلیدی) که هدف قرار داده اید مجازات می کند.
در صورتی که الگوریتم پنگوئن شما را تنبیه کند، متوجه تغییرات زیر خواهید شد:
- وب سایت تان برای یک کلمه کلیدی (یا گروهی از کلمات کلیدی) دچار کاهش ترافیک خواهد شد. (برای مثال: صفحۀ وب سایت شما برای یکی از کلمات کلیدی از رتبۀ 2 گوگل به رتبۀ 364 تنزل پیدا می کند).
- صفحه ای که شامل کلمه کلیدی به خصوص می باشد، از ایندکس گوگل خارج خواهد شد (de-indexed) در حالیکه بقیۀ صفحات وب سایت در گوگل ایندکس شده باقی می ماند.
- ممکن است در بخش های "Search Queries" یا "Manual Actions" درون Webmaster Tools وب سایت خود، پیغامی با مضمون "لینک سازی غیر طبیعی" دریافت کنید.
- در برخی موارد، صفحاتی از وب سایت تان که قرار نیست در رتبه بندی گوگل قرار بگیرند به علت تنبیه توسط الگوریتم پنگوئن در رنکینگ گوگل قرار خواهند گرفت. (به عنوان مثال صفحۀ "تماس با ما" در وب سایت شما به جای "صفحۀ اصلی" برای کلمه کلیدی اصلی شما نشان داده خواهد شد).
یک مشخصۀ ویژۀ مجازات الگوریتم پنگوئن این است که بر اساس صفحه عمل می کند. (معمولاً بروی صفحۀ اصلی تاثیر می گذارد، اما بعضاً می تواند بروی زیر صفحات نیز تاثیر گذار باشد) به این معنی که صفحۀ مجازات شده می تواند رتبۀ خود را از دست بدهد در حالیکه دیگر صفحات وب سایت رتبه و عملکرد بسیار خوبی دارند.
شدت مجازات توسط الگوریتم پنگوئن بسیار متغیر است. برای مثال از اُفت چند پله ای رتبۀ صفحه تا از ایندکس خارج شدن صفحه را شامل می شود.
روند بهبود وضعیت وب سایت پس از مجازات پنگوئن در راهنمای الگوریتم پاندا به زبان ساده توضیح داده شده است، اما ما در این مقاله به موارد ابتدایی آن اشاره می کنیم. وبمستر باید فهرست لینک های مرتبط با وب سایت خود را از طریق گزینۀ "latest links" موجود در webmaster tools به دست آورد و لینک هایی که از الگویی غیر طبیعی پیروی می کنند را از آن حذف کند. حذف این لینک ها به همراه ارسال درخواستِ تجدید نظر و ایجاد یک کمپین لینک سازی جدید می تواند وضعیت وب سایت را طی مدت مشخصی به حالت اولیه بازگرداند.
آپدیت پنگوئن نسخۀ 4.0 Real Time در حالت انتظار قرار دارد، اما انتظار می رود که در بهار یا تابستان سال 2016 عرضه شود.
- این به روز رسانی ممکن است شامل مجازات های جدیدی باشد. پیشنهاد می کنیم روند زیر را طی کنید:
- به Webmaster Tools خود مراجعه نماییدhttps://www.google.com/webmasters و قسمت های Search Queries و Manual Penalty را مشاهده کنید.
- ترافیک وب سایت خود را از طریق گوگل آنالیتیکس بررسی کنیدhttps://www.google.com/analytics و هر گونه اُفت ترافیک را مشاهده کنید.
- با استفاده از یک ابزار ردیابی کلمه کلیدی جایگاه وب سایت خود برای کلمات کلیدی اصلی را بررسی کنید.
- آپدیت پنگوئن نسخه 4.0 می تواند کمی نوسان ایجاد کند که کاملاً طبیعی است. (رتبه بندی شما می تواند برای چند روزی جا به جا شود، اما به این معنی نیست که شما مجازات شده اید).
- پنگوئن الگوریتمی است که کیفیت لینک ها را ارزیابی می کند و مخصوصاً الگوی غیر طبیعی و کیفیت آنها را زیر نظر می گیرد. برای آنکه وب سایت خود را در معرض جریمه قرار ندهید، بهتر است از ابزارهای ساخت لینک خودکار پرهیز کنید. (این نکته شامل ربات هایی که به صورت انبوه محتوای وب سایت شما را ثبت می کنند نیز می شود).
- ویژگی "real-time" این آپدیت به این معنی است که به علت تغییرات جدید ممکن است وب سایت تان مجازات شود یا وضعیت سئوی آن به مراتب بهتر شود. مسلماً این خبر خوشی برای آن دسته از وب سایت هایی است که قبلاً مجازات شده اند و در حال حاضر مشغول بهبود وضعیت سئوی خود هستند.
- بیشترِ (حتی شاید همۀ) "ابزارهای بررسی لینک پنگوئن" به درد نمی خورند. آنها شما را به سَمت خود می کشانند و از شما پول می گیرند و در نهایت لینک های ضعیفی که گوگل مجازات نکرده است را در اختیارتان قرار می دهند. اگر متخصص سئوی پیشرفته هستید و می خواهید لینک های خود را بررسی کنید فایل گزارش لینک های رسمی خود را از webmaster tools دانلود کنید. برای این کار به آدرس زیر مراجعه کنید:
Search Traffic -> Links to your site
در آخر به یاد داشته باشید که شما می توانید وضعیت هر سایتی را بهبود بخشید. پنگوئن یا پاندا تنها الگوریتم هستند و می توان با صرف کمی زمان وضعیت سئوی خود را ارتقا داد. لزومی ندارد که از هر آپدیت و به روز رسانی گوگل بترسید، در عوض آن را فرصتی ببینید که می توانید در مدتی کوتاه ترافیک بسیاری را وارد وب سایت خود کنید.
صفحات و وب سایت های از ایندکس خارج شده
خب، در اینجا باید بگوئیم علاوه بر مجازات های گفته شده در بالا جریمه های دیگری نیز وجود دارند که هیچ نام یا عنوانی ندارند. این مجازات های می توانند سبب شوند یک صفحه یا یک وب سایت از ایندکس خارج شود. نکتۀ مثبت در مورد این جرایم این است که به راحتی قابل شناسایی هستند و بیشتر پیرامون موضوعاتی مانند لینک های اسپم گونه، محتوای اسپم گونه و تکنیک های سئوی کلاه سیاه می چرخند.
برای آنکه متوجه بشوید وب سایت تان de-indexed شده است یا نه، باید آدرس وب سایت خود را در گوگل وارد کنید "www.yoursitename.com" و ببینید که آیا نتیجه ای به شما نشان خواهد داد یا خیر.
همچنین برای یافتن صفحه ای از وب سایت خود، جمله ابتداییِ اولین پاراگراف (7 کلمه) را به همراه علائم گفتاورد (") در گوگل جستجو کنید. برای مثال: "این اولین جملۀ پاراگراف وب سایت من است" باید صفحۀ وب سایت تان را در نتایج جستجو نشان دهد.
همچنین شما می توانید از دستور "کلمه کلیدی www.yoursitename.com" استفاده کنید (بدون علائم گفتاورد) استفاده کنید تا متوجه شوید که صفحات زیر شاخه به درستی ایندکس شده اند یا خیر. در آخر باید گفت می توانید با استفاده از Google Webmaster Tools مشکلات ایندکس صفحاتتان را شناسایی کنید.
رتبۀ هر وبسایتی می تواند ارتقا یابد، حتی اگر صفحات آن de-indexed شده باشند و در نتایج جستجوی گوگل موجود نباشند. گوگل صفحات و وبسایت هایی که از ایندکس خارج شده اند را هم زیر نظر دارد و تا زمانی که مشکلاتشان برطرف نشده باشد، اجازۀ نمایش در نتایج جستجو را به آنها نمی دهد.
صفحاتی که از ایندکس خارج شده اند ممکن است نتیجۀ مجازات الگوریتم های پنگوئن و پاندا باشند اما داشتن صفحات de-indexed به معنی این نیست که شما توسط الگوریتم های پنگوئن یا پاندا تنبیه شده اید.
جریمه دستی
جریمه دستی علیه وب سایت تان می تواند منجر به تنبیه های مختلفی شود (گاهی ممکن است این تنبیه باعث پائین آمدن رتبۀ وب سایت شما شود و در برخی موارد حتی سبب de-index شدن آن گردد). اگر شما در Webmaster tools پیامی با عناوین "Search Queries" و "Manual Actions" دریافت کرده اید، بدانید وب سایت شما به صورت دستی تنبیه شده است.
جرایم دستی می تواند به علت هر گونه تخلف از سوی وب مستر اعمل شود، اما معمولاً به دلایل زیر اتفاق می افتد:
- خرید یا فروش لینک
- استفاده از صفحات کاذب (Doorway Pages)
- به کارگیری شیوۀ Cloaking یا پنهان کردن محتوا (در این روش محتوایی که به کاربر نشان داده می شود با محتوایی که موتور جستجوگر می بیند، متفاوت است)
- سایت هک شده
- سایت اسپم
- لینک های غیر طبیعی (اگر چنین پیغامی را دریافت کرده اید، به توضیحات مربوط به الگوریتم پنگوئن مراجعه کنید چرا که لینک های غیر طبیعی نشان دهنده جریمه شدن توسط الگوریتم پنگوئن است).
- محتوای بی کیفیت و کم ارزش (Thin Content) (اگر چنین پیغامی را دریافت کرده اید، به این معنی است که الگوریتم پاندای گوگل شما را جریمه کرده است. دلیل آن احتمالاً کیفیت پائین محتوای وب سایت شما می باشد).
نمونه ای از جریمه دستی گوگل:
هر جریمۀ دستی ای برای دورۀ خاصی در نظر گرفته می شود اما شما برای برطرف کردن آن باید به سرعت اقدام کنید. سپس، در خواستِ تجدید نظر خود را برای گوگل ارسال نمایید. مدت جرایم دستی معمولاً بین 3 ماه تا پایان اعتبار دامنه می باشد.
در حال حاضر، تنبیه شدن توسط الگوریتم پنگوئن و داشتن یک جریمۀ دستی (لینک های غیر طبیعی) رایج ترین نوع مجازات توسط گوگل می باشد.
کاهش تدریجی ترافیک وب سایت
کاهش ترافیک وب سایت در بازۀ زمانی طولانی، معمولاً به دلیل مجازات الگوریتم پاندا و به روز رسانی های کوچکی که گوگل به طور مدام اعمال می کند، اتفاق می افتد. این به روز رسانی ها جهت بالا بردن کیفیت نتایج جستجوها صورت می گیرد.
در واقع گوگل به بیش از 200 سیگنال (عامل) نگاه می کند و اگر شما نتوانید در همۀ سیگنال ها گوگل را همراهی کنید، مطمئناً پیدا کردن دلیل کاهش ترافیک بسیار دشوار می شود. این تغییرات الگوریتمی می تواند با گذشت زمان باعث تاثیرات مخربی بروی وب سایت شود. تغییر الگوریتم می تواند بسیار کوچک یا بسیار بزرگ باشد. از اهمیت بروی تگ های H5 گرفته تا نغییر نحوۀ ارزش گذاری لینک ها توسط گوگل.
نمونه هایی از کاهش ترافیک تدریجی:
- وب سایت تان در سال 2012 روزانه توسط 900 کاربر دیده می شد که این آمار در سال 2013 به 650 نفر در روز کاهش یافت و در سال 2014 تنها 430 نفر روزانه از وب سایت شما بازدید می کردند.
- هیچ پیغامی در Webmaster Tools دریافت نکردید
کاهش آهسته ترافیک سایت به مرور زمان
اگر شما نیز کاهش تدریجی ترافیک وب سایت را تجربه کرده اید، به کارگیری مفاهیم گفته شده برای برطرف کردن مجازات الگوریتم پاندا ممکن است منجر به کاهش ترافیک بیشتری شود. بهترین راه حل این است که منبع مطمئنی برای اطلاعات سئوی گوگل پیدا کنید و از آنها برای بهبود وضعیت رتبۀ وب سایت خود استفاده کنید.
عیب یابی
اگر شما هنوز مطمئن نیستید که کدام نوع از جرایم زیر برای وب سایت تان در نظر گرفته شده است، بهتر است سعی کنید تاریخ های کاهش ترافیک وب سایتتان را با تاریخ های به روز رسانی گوگل مطابقت دهید. گوگل در فواصل معین اعلام می کند که چه زمانی الگوریتم های خود را به روز رسانی می کند.
منابع معتبری که برای بررسی این تاریخ ها وجود دارند شامل وبلاگ رسمی Google Webmaster و اکانت توئیتر مت کاتز می باشند.
پس از انجام بررسی اگر متوجه شدید که همزمان با به روز رسانی گوگل، وب سایت شما دچار نوسانات ترافیکی شده است، به احتمال بسیار آن آپدیت بروی موقعیت وب سایت شما تاثیر گذاشته است. متاسفانه گاهی اوقات گوگل، طی 48 ساعت چندین به روز رسانی انجام می دهد. این امر شناسایی و تشخیص دقیق مجازات را کمی دشوار می کند.
در زیر می توانید تاریخ آپدیت های (مجازات ها) گوگل را مشاهده کنید، اما متاسفانه بین هر به روز رسانی، آپدیت های متفاوت و جزئی بسیاری صورت گرفته است:
- February 14th 2011 Panda
- April 24th 2012 Penguin
- September 30th 2012 Panda, Penguin 2.0, E.M.D.
- September 2013 Hummingbird
- January 2014 Panda Refresh
- May 20th 2014 Panda 4.0
- June 12th 2014 Competitive Terms Update
- Sep 25th 2014 Panda 4.1
- Oct 19th 2014 Penguin 3.0
- July 2015 Panda 4.2
- Oct 2015 Rankbrain Release
- Jan-April 2016 Minor Core Algorithm Updates
روش های بهبودی سایت پس از اعمال مجازات
هنگامی که توانستید نوع مجازات وب سایت خود را به خوبی تشخیص دهید، باید اقدام به برطرف کردن مشکل کنید. در ادامه نگاهی می اندازیم به روش هایی که می تواند وب سایت تان را از شر این مجازات ها نجات دهد.
روش برطرف کردن مجازات الگوریتم پاندا
در بحث سئو، گوگل پاندا جزو آن الگوریتمهایی است که اگر شما را جریمه کند، رفع مشکل به این راحتیها نخواهد بود. به همین خاطر است که توصیه میکنیم از ابتدا مراقب باشید که کار به جریمههای گوگل پاندا نکشد. به هر حال، از آنجا که تمرکز الگوریتم پاندا روی کیفیت محتوا است، بهترین راه خلاص شدن از این جریمهها، چیزی نیست جز بهبود کیفیت محتوا. بعضی از کارهایی که میتوانید انجام دهید به شرح زیر هستند:
- پرهیز از مزرعه محتوا
- بازنگری کلی محتوای سایت از نظر کیفیت، سودمند بودن، مزتبط بودن با جستجوهای کاربران، معتبر بودن و صحت مطالب.
- بررسی دوباره محتوای تبلیغاتی وبسایت و لینکهای خارجی
- اطمینان از اینکه محتوای داخل صفحات، پاسخگوی نیازهای مخاطبان است.
- حذف یا اعمال تغییرات کلی در محتوای تکراری
- بررسی دقیق محتوای تولید شده توسط کاربران و اطمینان از آنکه این مطالب اصل، بدون ایراد و به درد بخور هستند.
- استفاده از فرمانهای noindex یا nofollow در نقشه سایت و فایل Robots.txt برای جلوگیری از ایندکس شدن محتوای مشکل دار سایت.
روش برطرف کردن مجازات الگوریتم پنگوئن
الگوریتم پنگوئن، الگوریتم مجازاتی است که بر اساس صفحه و کلمه کلیدی به دنبال دستکاری ها و دور زدن های گوگل در جهت بالا بردن رتبۀ وب سایت می باشد. الگوریتم پنگوئن در درجۀ اول لینک سازی های غیر طبیعی مرتبط با سایت شما را شناسایی می کند، به این معنی که باید لینک هایی که به صفحات شما اسیب می رسانند را حذف کنید.
نگاهی کلی به روند الگوریتم پنگوئن:
- صفحه یا کلمه کلیدی که به خاطر آن تنبیه شده اید را شناسایی کنید. این قسمت بسیار مهم است چرا که شما به دنبال لینک هایی خواهید گشت که حاوی کلمات کلیدی به خصوصی هستند و به صفحۀ وب سایت شما متصل شده اند.
- فهرست کامل لینک های خود را دانلود کنید و لینک هایی را که از نظر گوگل بد هستند شناسایی کنید.
- لینک هایی را که باعث به وجود آمدن این اختلال شده اند را حذف کنید.
- صبر کنید تا باتِ گوگل این تغییرات را شناسایی کند. این روند ممکن است از 3 ساعت تا 3 ماه طول بکشد که به فرکانس جستجوی بات و تعداد لینک های حذفی شما بستگی دارد.
- در برخی موارد، اگر وب سایت شما به صورت دستی جریمه شده است، درخواستِ تجدید نظر الزامی است.
روش برطرف کردن جریمۀ دستی
گوگل می تواند وب سایت ها یا صفحاتی که قوانین وبمستر گوگل را زیر پا گذاشته اند را به صورت دستی جریمه کند. جرایم دستی گوگل بسیار متنوع هستند، اما شناسایی آنها بسیار آسان است زیرا برای جریمۀ دستی همیشه یک پیغامی در Webmaster Tools دریافت می شود.
برای برطرف کردن این نوع جریمه، ارسال بیش از 7 درخواستِ تجدید نظر در طول سال، برای وبمسترها امر عجیبی نیست. خوشبختانه، امکان اینکه درخواستِ شما در همان مرحلۀ اول تایید شود و جریمه دستی از وب سایت برداشته شود، بسیار زیاد است.
برای شناسایی جریمۀ دستی گوگل باید:
- وارد webmaster tools خود شوید.
- بروی "Search Queries" کلیک کنید.
- بروی "Manual Actions" کلیک کنید.
علی رغم اینکه روش های مختلفی برای تسریع بهبودی سایت از جریمۀ دستی وجود دارد، در ادامه نگاهی کلی به روند جریمۀ دستی می اندازیم:
- مشکل به وجود آمده در وبسایت خود را شناسایی کنید.
- این مشکل و تبعات ناشی از آن را سریعاً برطرف سازید.
- درخواستِ تجدید نظر خود را با رعایت تمام نکاتی که کارشناس سئوی گوگل برای برداشتن جریمه نیاز دارد، ارسال کنید.
- منتظر پاسخ باشید (بین 3 روز تا 3 هفته)
- در برخی موارد ممکن است مجبور می شوید این مراحل را تکرار کنید (در صورتی که درخواستِ تجدید نظرتان رد شد).
منابع و ابزارها
- Xenu Link Sleuth – این ابزار به شما اجازه می دهد یک وب سایت را برای شناسایی مشکلات آن بررسی کنید. مشکلاتی مانند لینک های شکسته، صفحات خراب و دیگر مشکلاتی که سبب کاهش ترافیک وب سایت می شود. همچنین این ابزار می تواند محتوای تکراری و محتوای بی کیفیت موجود در سایت ها را شناسایی کند که نکتۀ مهمی برای جلوگیری از اعمال مجازات الگوریتم پاندا است.
- Google Webmaster Tools – این ابزارِ ساخته شده توسط گوگل، همۀ اطلاعات مهم مربوط به وب سایت را به شما نشان می دهد. اطلاعاتی مانند پیغام های مجازات، کاهش ترافیک وب سایت، خطاها و لینک های دریافتی. Google Webmaster Tools اولین نیاز برای برطرف ساختن مجازات های گوگل می باشد.
- Ahrefs – یک ابزار جستجوی لینک که می تواند فهرست کاملی از لینک های یک وب سایت را به همراه اطلاعات جانبی آن به شما ارائه دهد. اطلاعاتی مانند چگالی لینک، سرعت انتقال لینک، متن تگ لینک ها و ... . این ابزار در برطرف کردن مجازات الگوریتم پنگوئن بسیار کاربرد دارد.
- MajesticSEO – یک ابزار دیگر برای بررسی لینک های یک وب سایت. این ابزار نیز مانند Ahrefs برای مقابله با مجازات پنگوئن بسیار کاربردی است.
- Panda Breakthrough – یک راهنمای ویدئویی دربارۀ هر آن چیزی که برای برطرف کردن مشکلات الگوریتم های پاندا و پنگوئن لازم است بدانید. این راهنما همۀ المان های لازم برای تولید محتوای با کیفیت به منظور رهایی از مجازات های الگوریتم پاندا را توضیح داده است. همچنین در این راهنما نکات مهمی دربارۀ جریمه های دستی، رتبه بندی بالاتر و آپدیت های سئو گفته شده است که به وبمسترها کمک می کند تا ترافیک بیشتری را به وب سایت خود وارد کنند.
وب سایت های مشهوری که توسط گوگل جریمه شده اند
- BeatThatQuote - وبسایت BeatThatQuote در تاریخ 7 مارس 2011 توسط گوگل به مبلغ 38 میلیون دلار خریداری شد. گوگل در همان روز وب سایت را مجازات کرد.
- BMW - در ششم فوریه سال 2006، گوگل وب سایت بی.ام. با آدرس BMW.de را به علت استفاده از صفحات Doorway جریمه کرد و پیج رنک آن را به صفر رساند.
- Google Chrome - در ژانویه 2012، صفحۀ اصلی Google Chrome به دلیل دستکاری پیج رنک از طریق خرید پُست در وبلاگ های مختلف جریمه شد. PageRank صفحه اصلی کروم از 9 به 7 کاهش یافت. همچنین Google Chrome برای جستجوی کلمه کلیدی مرورگر از صفحۀ یک گوگل خارج شد.
- - در ژانویه 2014، میزان ترافیک وب سایت به میزان 25% کاهش یافت که منجر به اُفت 4% به اشتراک گذاشتن مطالبش شد.
- Rap Genius - در دسامبر 2013، گوگل وب سایت Rap Genius را به مدت 10 روز جریمه کرد که سبب کاهش ترافیک 700،000 نفری وب سایت شد.
گوگل مجازات هایی را برای وبسایت هایی که قوانین و مقرراتش را نقض کنند در نظر گرفته است. دلایل پنالتی گوگل و محدوده آن می تواند بسیار متنوع باشد و تاثیرات آنها بر نمایش وبسایت در نتایج جستجو می تواند جزئی و یا فاجعه آمیز باشد.
یکی از مسائلی که در آموزش سئو باید آن را به خوبی درک کنید ، بحث پنالتی پنالتی گوگل است شما باید بدانید چه کارهایی خلاف قوانین است و می تواند کار شما به از بین ببرد.
در این مطلب عنوان می کنیم انواع پنالتی های گوگل چیست و در صورت مواجه با آنها راه خارج شدن از پنالتی گوگل چیست.
به طور کلی دو دوع پنالتی وجود دارد ، اولی پنالتی از طریق الگوریتم های گوگل و دومی پنالتی دستی گوگل ، هر یک ره به صورت کامل توضیح می دهیم.
پنالتی الگوریتم
در طی دوره طولانی مدت حضور گوگل (در اینترنت) ، بروزرسانی های زیادی بر روی آن صورت گرفته است و پیشرفتی چشمگیر داشته است. آنچه در سال 1998 به عنوان یک موتور جستجو نسبتا خام آغاز به کار کرد ، به یک غول جستجو بسیار سریع تبدیل شد.
الگوریتم های رتبه بندی همان چیزی است که گوگل برای تصمیم گیری در مورد اینکه کدام سایت ها در رتبه بالاتر قرار بگیرند و کدام سایت ها حذف شوند به کار می برد. عوامل متعددی در این رتبه بندی تاثیر گذار است و در کل می توان صنعت جستجوگرها را بر اساس تجزیه و تحلیل های پیچیده که به مجموعه ای از آن ها الگوریتم گفته می شود مرتبط دانست.
گوگل به طور مداوم این الگوریتم ها را بروزرسانی می کند. برخی از بروزرسانی ها کوچک و بعضی از آنها به قدری بزرگ هستند که می توانند تمام نتایج جستجو را متحول کنند.
دو مورد از مشهور ترین این الگوریتم ها الگوریتم پاندا و پنگوئن هستند. با هم نگاهی به هر کدام از این الگوریتم ها می اندازیم و بررسی می کنیم چطور باید از پنالتی گوگل توسط این الگوریتم ها در امان بمانیم و در صورت گرفتاری به آن ، چگونگی خروج از پنالتی را بررسی می کنیم.
الگوریتم پاندا :
الگوریتم پاندا که نام خود را از یکی از مهندسین آن (Navneet Panda) گرفت ، در اوایل سال 2011 وارد صحنه شد. هدف اصلی این الگوریتم کاهش سایت های بی کیفیتی بود که در نتایج رتبه بالایی داشتند. برخی سئو کارها در ابتدا تصور می کردند پاندا تنها برای مبارزه با “مزرعه محتوا” ارائه شده است. ولی در نهایت مشخص شد الگوریم پاندا ایده ای جامع تر به معنای داشتن یک وبسایت با کیفیت دارد.
الگوریتم پاندا چه سایت هایی را جریمه می کند ؟
محتوای ضعیف : صفحات ضعیف با متن و منابع بسیار کم و نامرتبط ، مانند مجموعه صفحاتی که شرایط مختلف سلامتی را تنها با چند جمله در هر صفحه نمایش می دهند.
محتوای تکراری : محتوایی که در اینترنت در بیش از یک مکان نمایش داده شود. محتوای تکراری زمانی که صفحات متعدد با متن یکسان و تغییرات جزئی دارید ممکن است در وبسایت خودتان اتفاق بیفتد.به عنوان مثال زمانی که یک شرکت برای تمام نمایندگان خود صفحه ای ایجاد می کند و از یک متن اتوماتیک برای معرفی آنها استفاده و فقط نام نماینده جایگزین می شود.
محتوای بی کیفیت : صفحاتی که دارای اطلاعات مناسبی نیستند و برای خوانندگان انسانی کم ارزش هستند.
مزرعه محتوا : ایجاد تعداد زیادی صفحه با کیفیت پایین را مزرعه محتوا می گویند. به عنوان مثال سایت هایی هستند که نویسندگان زیادی استخدام می کنند تا متن های بسیار کوتاه تولید کنند و سعی در فریب موتور جستجو دارند. در صورتی که این صفحات هیچ ارزشی برای کاربران انسانی ندارد
محتوای بی کیفیت ارائه شده توسط کاربر : در سایت هایی که کاربر محور هستند و یا سایت هایی که پست مهمان منتشر می کنند پست هایی کوتاه و پر از غلط املایی و دستور زبانی ممکن است اتفاق بیفند.
نسبت آگهی به محتوا : صفحات عمدتا پر از آگهی شده اند و جای محتوای اصلی را گرفته اند.
وبسایت های مسدود شده توسط کاربر : سایت هایی که کاربران به طور مستقیم در نتایج جستجو مسدود می کنند و یا با استفاده از افزونه کروم عدم نمایش آنها را خواستار هستند.
محتوای ناسازگار : صفحاتی که “تضمین می دهند” پاسخ مروبطه را در صفحه خود دارند اما در واقع چنین چیزی وجود ندارد. به عنوان مثال ممکن است یک صفحه با عنوان “تخفیف برای خرید” نام گذاری شود ولی وقتی روی آن کلیک کنید خبری از تخفیف نباشد و تنها صفحه ای تبلیغاتی به شما نمایش داده شود.
آیا وبسایت من توسط الگوریتم پاندا جریمه شده است ؟
یک نشانه بالقوه مجازات پاندا ، کاهش ناگهانی ترافیک ارگانیک وبسایت شما و یا کاهش رتبه بندی وبسایت شما است که با تاریخ بروزرسانی الگوریتم در ارتباط است.
با این حال باید توجه داشته باشید که افت رتبه و ترافیک می تواند دلایل زیادی داشته باشد. یکی از این دلایل افزایش رقبای شما هستند و دلیل دیگر می تواند پنالتی دستی (در ادامه توضیح داده خواهد شد) باشد. همچنین در بعضی کسب و کار ها ، تقاضای فصلی نیز ممکن است در بعضی مواقع حتی به صفر برسد. به عنوان مثال در فصل تابستان ممکن است افراد خیلی کمی عبارت “اسکی” و یا عبارات وابسته را جستجو کنند و یا حتی بروزرسانی های گوگل متفاوت از آنچه باشد که شما تصور می کنید ( به عنوان مثال آپدیت پنگوئن به جای پاندا)
اما زمانی که یک افت در رتبه را شاهد هستید ، بهترین کار رجوع به لیست آپدیت های گوگل است. یکی از روش هایی که می توانید از این آپدیت ها مطلع شوید ، نصب افزونه SEOquake برو روی مرورگر کروم می باشد. با نصب این افزونه و رفتن به بخش جستجو ها ، می توانید آپدیت های گوگل را مشاهده کنید. سپس تاریخ افت رتبه و اپدیت الگوریتم را با هم چک کنید و بررسی کنید که آیا هر دو در تاریخ اتفاق افتاده اند یا خیر و اگر جواب بله بود با یک دلیل منطقی نسبت به بهبود شرایط اقدام کنید.
اما اگر هنوز از اینکه سایت شما مورد پنالتی قرار گرفته یا نه مطمئن نشده اید ، می توانید فلوچارت زیر را چک کنید.
چگونه از پنالتی پاندا خارج شویم ؟
رهایی از الگوریتم پاندا به دلیل بروزرسانی های متعددی که دارد دشوار است. اما با این حال و با توحه به ماهیت پاندا که بر کیفیت وبسایت اشاره دارد مراحل خروج از پنالتی الگوریتم پاندا را می تواند شامل موارد زیر دانست :
جلوگیری از مزرعه محتوا
ترمیم محتوا از نظر کیفیت ، سودمندی ، ارتباط با کاربر
بازنگری بر تبلیغات داخل سایت و رعایت نسبت مناسب میان تبلیغات و محتوا
اطمینان حاصل کردن از ارائه محتوای مرتبط با عبارت جستجو شده به کاربر
حذف یا ترمیم محتوای تکراری
بررسی دقیق و ویرایش محتوای تولید شده توسط کاربران و اطمینان از کپی نبودن ، بدون خطا بودن و مفید بودن برای خواندن
استفاده از noindex – nofollow برای جلوگیری از ایندکس صفحاتی از وبسایت که محتوای بسیار مشابه دارند.
به طور خلاصه اگر در وبسایتتان محتوای با کیفیت بالا و غیر کپی ، با ساختاری درست جهت جلوگیری از محتوای تکراری منتشر می کنید ، نگران جریمه پاندا نباشید. بهترین راه برای در امان ماندن از پنالتی پاندا نیز توسعه یک برند و تبدیل آن به یک منبع قابل اعتماد توسط محتوای مناسب است.
الگوریتم پنگوئن
به دنبال پاندا ، الگوریتم پنگوئن توسط گوگل به عنوان یک تلاش جدید برای پاداش به وبسایت های با کیفیت بالا و کاهش حضور وبسایت هایی که در لینک ها و کلمات کلیدی دستکاری کرده اند معرفی شد
انشتار ابتدایی پنگوئن 3.1% از نتایج به زبان انگلیسی را تحت تاثیر قرار داد. بین سال های 2012 تا 2016 ، 10 بار بروزرسانی برای پنگوئن انجام گردید و از اوایل سال 2017 ، الگوریتم پنگوئن بخشی از الگوریتم اصلی گوگل است.
الگوریتم پنگوئن چه سایت هایی را هدف قرار می دهد ؟
پنگوئن دو مورد خاص را بررسی می کند :
لینک ها : تبادل ، خرید و یا ایجاد لینک های مصنوعی از سایت های با کیفیت پایین یا سایت های غیر مرتبط و ایجاد یک تصویر غیر واقعی از محبوبیت برند و تلاش برای دستکاری در نتایج گوگل. به عنوان مثال یک شرکت هواپیمایی در ایران می تواند انجمن های اینترنتی را با نظرات هرزنامه با عنوان “بهترین شرکت هواپیمایی در ایران” پر کند و اینگونه ظاهر سازی کند که برندی با محبوبیت بالا است. و یا همین شرکت ممکن است هزینه برای درج لینک در یک مقاله در مورد نگهداری سگ پرداخت کند. محتوایی که هیچ ارتباطی با موضوع ندارد.
تکرار کلمات کلیدی (Keyword stuffing) : ایجاد یک صفحه وب با تعداد زیادی کلمه کلیدی و یا تکرار زیاد یک کلمه کلیدی برای کسب رتبه برای یک عبارت خاص. یک مثال برای keyword stuffing در مورد دکتر دندانپزشک می تواند به این صورت باشد
“من پیش دکتر دنداپزشک می روم. دکتر دنداپزشک دندان من را ترمیم می کند. دکتر دنداپزشک قیمت مناسب دارد. دکتر دندانپزشک مسلط است. دکتر دندانپزشک با تجربه است”
آیا وبسایت من توسط الگوریتم پنگوئن جریمه شده است ؟
اول ، مهم این است که تفاوت میان پنالتی الگوریتم پنگوئن و پنالتی دستی در مورد لینک های ورودی غیر طبیعی را متوجه شوید. به طور خلاصه ، پنگوئن یک فیلتر شاخص و قابل استفاده برای همه وبسایت ها است ، در حالی که یک مجازارت دستی برای یک وبسایت خاص که گوگل آن را اسپم اعلام کرده است می باشد.
این مجازات ها ممکن است نتیجه گزارش کاربران گوگل باشد و همچنین گمان می رود که گوگل ممکن است به صورت دستی برخی صنایع (مانند بانک ها) را بیش از دیگر صنایع (مانند شیرینی فروشی ها) کنترل کند.
اگر گوگل آنالیتیکس وبسیت شما کاهش ورودی شدید را نشان می دهد و در تاریخ افت رفته ، به روزرسانی الگوریتم اتفاق افتاده است پس ممکن است شما گرفتار پنالتی الگوریتم پنگوئن شده باشید. اطمینان حاصل کنید که افت ترافیک ، از پدیده های دیگر مانند کاهش جستجو کلمات کلیدی در فصلی خاص (سفره هفت سین در مرداد) نباشد و به دقت بررسی کنید که آیا بهینه سازی کلمات کلیدی و لینک سازی شما باعث اعمال پنالتی گوگل بر وبسایت شما شده است و سایت شما را در قبال یک بروزرسانی مانند پنگوئن آسیب پذیر کرده است
چگونه از پنالتی پنگوئن خارج شویم ؟
بر خلاف پنالتی دستی که در ادامه آن را توضیح خواهیم داد ، شما قادر به ارسال تقاضای بازبینی نخواهید بود. اما در عوض ، پاک سازی و رفع مشکلات می تواند سایت شما را بعد از اینکه ربات های گوگل دوباره سایت شما را بررسی (crawl) می کنند از جریمه رهایی داده شود.اقداماتی اساسی که لازم است برای رفع مشکلات انجام بدهید :
1.حذف هرگونه لینک غیر طبیعی که شما کنترل آنها را در اختیار داشته باشید ، از جمله لینک هایی که خودتان ساخته اید و یا باعث شده اید در وبسایت طرف سومی قرار بگیرد
2.استفاده از ابزار disavow برای حذف تاثیر لینک های مخربی که شما قادر به حذف آنها نیستید.
3.بررسی محتوای سایت برای بهینه سازی. اطمینان حاصل کنید که هیچگونه تکرار کلمه کلیدی در وبسایت شما رخ نداده است و تمام محتوای وبسایت شما به صورت طبیعی و ارزشمند برای کاربر است.
به طور خلاصه ، پنگوئن ساخته شد تا از یک ضعف بزرگ گوگل یعنی فریب توسط لینک های بی کیفیت و تکرار کلمه کلیدی جلوگیری کند.برای جلوگیری از پنالتی گوگل توسط الگوریتم پنگوئن ، تمام محتوای شما باید به یک زبان طبیعی و تمام لینک های شما باید به صورت کاملا ایمن و پاک باشد.
پنالتی های دستی گوگل
از سال 2002 ، گوگل سعی کرد با مدیران وبسایت از طریق کنسول جستجو (Google Search Console) ارتباط برقرار کند تا مشکلاتی که تاثیر منفی برای نمایش وبسایت در نتایج جستجو دارند را اطلاع رسانی کند.
این راهنما نحوه پاسخ به این پیام ها که گوگل آنها را “خطر” می نامد را آموزش می دهد. این پیام ها اکثرا مربوط به نقض قوانین وبمستری گوگل ، استفاده از تکنیک های سئو کلاه سیاه که توسط گوگل مشخص شده اند و نقض کننده قوانین هستند می باشد
اما پیام ها صرفا در مورد استفاده از تکنیک های کلاه سیاه نیستند. در مواردی وبسایت هایی که در تامین امنیت دچار مشکل هستند و یا نمی توانند ساختاری درست وبسایت را نمایش دهند پیام دریافت می کنند.
گوگل همچنین وبمستران را از وجود مشکلات اگاه می کند. اگرچه تصحیح مشکلات گفته شده در این پیام ها نیز باعث افزایش نمایش شما در نتایج جستجو می شود ، ولی چون این پیام ها مربوط به نقض قوانین نیستند در این مطلب به توضیح آنها نخواهیم پرداخت. البته که شما در صورت دریافت این نوع پیام ها ، باید آنها را به جدیت دنبال کنید.
نقض قوانین سئو داخلی (One Page) و پیام های مربوطه :
1.پنالتی Major spam و Pure spam
هنگامی که شما یک پیام در مورد مشکلات اسپم سایت دریافت می کنید ، این پیام به این معناست که از نظر گوگل محتوای صفحه اسپم بوده و هیچ ارزشی برای کاربر ندارد.
این پیام نشان می دهند زمانی که شما در حال خواندن آن هستید ، مجازاتی سخت در انتظار شما است. در اکثر موارد وبسایت به طور کلی از نتایج جستجو حذف می شود و در برخی موارد نیز ، تنها صفحات زیر مجموعه یک سایت تحت تاثیر این پنالتی گوگل قرار می گیرند.
یکی دیگر از پیام هایی که در بخش پنالتی اسپم وجود دارد ، پیام Pure Spam است. این پیام به تدریج در ماه های اخیر از رده خارج شده (در مقایسه با مورد اول) ولی همچنان کاربرانی دریافت این پیام را گزارش داده اند
پنالتی نوع Pure spam بیشتر مربوط به پنهان کاری برای کاربر است. نمایش دو محتوای متفاوت به کاربر و موتور های جستجو یکی از معمول ترین این پنهان کاری ها است. البته گوگل نیز روش های تشخیض خود را بهبود بخشیده است و این یکی از دلایل کم شدن این نوع از پنالتی گوگل است
هر دو پنالتی Major spam و Pure spam نشان می دهند که سایت تحت تاثیر قرار گرفته است و نتوانسته است استانداردهای گوگل را رعایت کند. پنالتی Major Spam بیشتر به سایت های که محتوای کپی دارند و/یا سایت های بدون ساختار داده میشود.
2.مشکلات اسپم (Spam Problems)
پیام پنالتی Spam problems نسخه پایین تر Major Spam می باشد. اگر چه واژه ها مشابه هستند ولی این پیام مجازاتی ملایم تر را برای شما به همراه دارد. در گذشته این پیام به طور خاص به مشکلاتی همچون محتوای ضعیف (Thin content) و یا پیج های مصنوعی (internal doorway pages) اشاره می کرد ولی در حال حاضر شما این پیام را به عنوان کلی مشکلات اسپم (Spam problems) دریافت خواهید کرد.
INTERNAL DOORWAY PAGE به صفحاتی که برای انتقال اجباری کاربر به صفحات دیگر و تنها برای ایندکس در موتور های جستجو ساخته می شوند گفته می شود.
این پیام بیانگر این است که سایت شما به طور کلی بد نیست ، ولی بخش هایی از آن دارای مشکل است. این امر می تواند به دلیل Thin content و یا Internal doorway pages باشد.
به طور معمول پیام Spam problems باعث حذف کامل شما از نتایج جستجو نمی شود. اپراتور گوگل اغلب تاکید می کند که سایت شما همچنان ایندکس می شود ولی در نتایج کمتر نمایش داده خواهید شد.
گوگل ممکن است تلاش کند تا پنالتی را تنها بر روش صفحات مشکل دار اعمال کند و کل سایت را درگیر این پنالتی نکند. این بدان معناست که اگر نقص ها به طول کامل ایزوله شده باشند (برای مثال صفحات چندگانه در یک دایرکتوری باشند example.com/doorways ) محدوده دقیق معمولا به صاحب سایت نمایش داده نمی شود ، بنابراین تخمین تاثیر پنالتی بر نمایش سایت مشکل می شود.
خارج شدن از این نوع پنالتی مستلزم بررسی دقیق سایت به خصوص از نظر کیفیت محتوا است. برای محتوای نازک ، وبمسترها باید بررسی کنند که چطور می توان محتوا را گسترش داد تا به حد استاندارد برسد و یا باید از noindex کردن استفاده کنند تا محتوای نامناسب ایندکس نشود.
همچنین شما باید توجه داشته باشید که این طول محتوا نیست که دارای اهمیت است ، پس بر روی تعداد کلمه ها تمرکز نکنید. چیزی که اهمیت دارد کیفیت محتوای ارائه شده توسط شما است.
قبل از اینکه یک درخواست تجدید نظر ارسال کنید ، صفحات چندگانه باید حذف شده باشند و محتوای شما به محتوای با کیفیت تبدیل شده باشد. همه مراجل انجام کار را به صورت مستند درآورید تا بهترین نتیجه را بگیرید
صرف نظر از نوع پنالتی گوگل ، به هیچ عنوان صفحه ای با محتوای خالی یا صفحه نمونه “Hello world” را برای بازبینی ارسال نکنید. گوگل به طور شفاف اعلام کرده است که این صفحات را مورد بررسی قرار نداده و این اقدام را به عنوان تلاش ناکافی برای رهایی از پنالتی می دان
پنالتی دستی بر اساس محتوای نازک معمولا بر روی وبسایت های بزرگ با ده ها هزار صفحه ایندکس شده رخ می دهد. یک بازنگری موفق در تلاش اول ، قابل دستیابی است و باعث می شوند شما دوباره و به سرعت جایگاه خود را بدست آورید. مواردی که سایت ها بعد از بهبود محتوای صفحات و تایید تجدید نظر ، رتبه بهتری نیز پیدا کردند کم نیستند.
بر خلاف سایت هایی که با پنالتی Major spam یا Pure spam جریمه شدند ، سایت هایی که تحت تاثیر این نوع از پنالتی هستند اساسا وارد درگیری با گوگل نشده اند. در بیشتر موارد یک بهبود و شروعی دوباره به شکل صحیح می تواند کارساز باشد.
3.اسپم تولید شده توسط کاربر (User-generated spam)
این نوع پنالتی گوگل ، معمولا برای سایت های بزرگ و کاربر محور اتفاق می افتد. اگر این پنالتی اعمال شود ، نشان دهنده این است که سایت به طور کلی تحت تاثیر اسمپر های کلاه سیاه قرار گرفته است.
این پیام ها معمولا دارای یک URL به عنوان نمونه صفحه ای که اسپم شده است هستند. بنابراین ، تاثیر پنالتی به URL و یا دایرکتوری ذکر شده محدود است.
در حالی که ممکن است این پنالتی جریمه کوچکی به نظر برسد ، نیاز است که آن را بزرگ ببینید. سایت هایی که تحت تاثیر اسپم توسط کاربران قرار می گیرند ، معمولا با پیام های پنالتی زیادی روبرو می شوند. اگر آسیب پذیری به سرعت مورد توجه قرار نگیرد ، این فرصت را به هزاران کاربر اسمپر داده اید تا از سایت شما استفاده کنند و گوگل صفحات سایت شما را حذف خواهد کرد.
گوگل ، راهنمای عمومی برای حفاظت از سایت ها در مقابل اسپم توسط کاربران را ارائه داده است که مفید و قابل اجرا است. نادیده گرفتن یک پیام پنالتی گوگل هرگز ایده خوبی نخواهد بود و یک استراتژی بسیار خطرناک در قبال پنالتی نوع اسپم کاربران است.
در حقیقت با دریافت این پیام ، گوگل به شما می گوید اگرچه سایت مفید است اما باید آن را نادیده بگیرد. برای همین آنها مسئله را عنوان می کنند تا حل شود.
حل پنالتی اسپم توسط کاربر اکثرا یک چالش فنی و ساده تر نسبت به پنالتی های قبلی می باشد.
اقدامات امنیتی زیر باید در نظر گرفته شود و در صورت لزوم به اجرا در آیند :
1.از به روز بودن اسکریپت انجمن خود اطمینان حاصل کنید. به خصوص بررسی کنید در صورتی که بسته های امنیتی مجزا ارائه شده است حتما آنها را نصب کرده باشید.
2.از قابلیت بازرسی استفاده کنید.
لیست سیاهی از کلمات نامتناسب تشکیل دهید و لیست را با یافته های خود به روز کنید
حساب کاربری یا آدرس آیپی ای که در مدت زمان کوتاه پست زیادی ارسال می کند را شناسایی کنید.
ارسال موضوع توسط کاربران جدید و یا افرادی که به تازگی شروع به ارسال پست کرده اند را محدود کنید. پست آنها را به بررسی کنندگان ارجاع دهید تا بعد از تایید منتشر شود.
3.کاربران را در لینک دادن محدود کنید
می توانید به طور کلی لینک دادن را ممنوع کنید و یا اینکه تنها به کاربرانی که مورد اعتماد هستند اجازه درج لینک را بدهید.
اگر می خواهید اجازه درج لینک را به کاربرانتان بدهید ، آنها را به صورت نوفالو قرار دهید تا انگیزه اسپمرها کاهش پیدا کند.
4.نظرات و یا گفتگو ها را بعد از مدت زمانی معقول ببندید. معمولا این گفتگو ها محلی برای جولان اسپمر ها است.
فراتر از اینکه دوباره توسط گوگل خوب دیده شوید ، تمامی این مراحل در راستای کسب بهترین منافع برای کسب و کار شما است و به حفاظت نام تجاری شما و ارتباط مناسب با کاربرانتان کمک می کند.
4.وبسایت هک شده
پنالتی گوگل در مورد سایت های هک شده به یک دلیل شبیه به پنالتی اسپم توسط کاربران است : در هر دوی اینها ، وبسایت مورد سوء استفاده دیگران برای وارد کردن محتوا قرار می گیرد.در این نوع از پنالتی هم ، گوگل یک URL به عنوان نمونه و سرآغازی برای بررسی های شما برایتان ارسال می کند.
با این حال دو تفاوت اساسی میان پنالتی نوع هک و نوع اسپم کاربران وجود دارد :
اول اینکه پنالتی به دلیل هک ، حتما به سایت هایی که کاربر محور باشند تعلق نمی گیرد و دلیل آن محتوای ضعیف نیست بلکه امنیت کافی وجود ندارد.
دوم اینکه به کاربران اخطار ورود به سایت شما داده خواهد شد و در نتیجه شما بخش اعظمی از ترافیک ورودی خود از گوگل را از دست خواهید داد.
در این مورد گوگل راهنمایی ها برای وبسمتر هایی که تاکنون با همچین چیزی برخورد نکرده اند فراهم آورده است. اما در نهایت راه حل دائمی باید توسط مدیر سایت شناسایی و اجرا گردد. تنها با حذف محتوای مخرب کار تمام نمی شود و شما باید آسیب پزیری اساسی را شناسایی و تصحیح کنید.
مانند تمام موارد قبلی ، ارسال یک درخواست بازنگری مناسب ، اولین قدم برای حل مشکل و حذف برچسب “هک شده” از سایت شما در نتایج جستجو است.
5.ساختار داده نادرست
داده های ساختار دهی شده به معنای قرار گرفتن محتوای یک وبسایت در قالبی خاص برای ایجاد توانایی بهتر در موتور های جستجو برا فهم سایت است. هنگامی که شما به درستی داده های خود را ساختار بندی کنید ، وبسایت شما در نتایج جستجو به صورت خاص تری نمایش داده خواهد شد که به آن “rich snippet” گفته می شود. تصویر زیر نوعی از این نمایش را نشان می دهد.
بدست آوردن قدرت نمایش به صورت rich snippet ، به خصوص در فضاهای رقابتی ، یک پیشرفت خوب است. به همین دلیل تلاش برای فریب سیستم نیز همواره وجود دارد. هنگامی که گوگل متوجه همچین چیزی شود ، Rich snippet های شما دیگر در نتایج جستجو جایی نخواهند داشت.
روند بازیابی و بازرسی همانند آنچه برای موارد قبلی گقته شد می باشد. پاک سازی کامل ، جلوگیری از رخ دادن دوباره و مستند سازی نکات کلیدی هستند. در عمل ، هنگامی که اعتماد نسبت که داده های ساختار پذیر شما از بین برود ، برگشت کامل آن کمتر دیده شده است. بدین ترتیب بدانید که این یک بازی خطرناک است و ممکن است تاثیر منفی بر دید کلی گوگل نسبت به سایت شما بگذارد.
6.پیوند های خروجی غیر طبیعی
فروش لینک با مقاصد تجاری یکی دیگر از موارد نقض قوانین گوگل است که باعث ایجاد پنالتی دستی می شود. با این حال ، نسبت به گذشته ، این پنالتی تاثیر خیلی سنگینی بر روی نتایج شما نخواهد داشت.
با توجه به دسترسی مدیر سایت به تمامی لینک های داخل سایت ، اقدام مورد نظر می تواند حذف لینک ها و یا نوفالو کردن آنها باشد.
پنالتی برای نقض قوانین Off-Page
در حالی که به طور معقول ، مدیر سایت نمی تواند کنترلی بر لینک های داده شده از سایت های دیگر داشته باشد ، تکنیک های کلاه سیاه مانند خرید بک لینک یا روش های اسپم دیگر ، باعث شده است تا گوگل با این مسائل برخورد کند.
لینک های ورودی غیر معمول
لینک سازی با هدف دستکاری در نتایج گوگل نقض قوانین گوگل است و یک نوع از پنالتی گوگل را تشکیل می دهد. تاثیرات این نوع پنالتی می تواند جرئی و یا بر روی دامین لحاظ شود.
این نوع پنالتی می تواند کاهش نمایش چشمگیر و یک روزه را برای سایت شما ایجاد کند. بزرگی برند و نام تجاری در این نوع پنالتی گوگل نقشی نداشته و نمونه های سایت های بزرگ و معتبر که گرفتار این نوع پنالتی شده اند وجود دارد.
انجام یک بازرسی بک لینک حیاتی است. بر اساس این ارزیابی ، که بسته به حجم بک لینک های شما دارد و ممکن است تا چندین روز طول بکشد ، تمام بک لینک های مشکوک باید در یک فایل جداگانه دخیره شود.
برای امید بیشتر برای کسب نتیجه مطلوب در اولین درخواست بازبینی ، ضروری است که فقط بر روی تعداد بک لینک ها تمرکز نکنید و کیفیت سایت های لینک دهنده و همچنین ارتباط موضوعی آنها را در نظر بگیرید.
زمانی که فایل بک لینک های مخرب را آماده کردید ، وقت آن است که آنها را از سایت خود حذف کنید. این ممکن است نیازمند ارتباط با صاحبان دیگر وبسایت ها و درخواست از آنها برای حذف لینک و یا تبدیل لینک به حالت نوفالو را داشته باشد. اما بک لینک هایی که قادر به تغییر و یا حذف آنها نشدید ، باید در یک فایل .txt ذخیره شوند که به آن فایل disavow می گویند.
زمانی که بازبینی لینک ها به انتها رسید و فایل disavow ایجاد شد ، پیشنهاد می شود که ابتدا فایل disavow را قبل از ارسال درخواست بازبینی و مستند سازی اقدامات انجام شده برای خارج شدن از پنالتی ، آپلود کنید
درخواست بازبینی و خروج از پنالتی دستی
اگر یک پیام برای پنالتی دستی دریافت کرده اید و تلاش های خوبی انجام داده اید تا مسائل مربوط به آن را حل کنید ، می توانید درخواست کنید تا گوگل سایت شما را بررسی کند و پنالتی گوگل از سایت شما برداشته شود. این چیزی است که به عنوان یک درخواست بازبینی یا درخواست تجدید نظر (reconsideration request) شناخته می شود.
هربار که شما پیامی مبنی بر گرفتار شدن در پنالتی گوگل را دریافت می کنید باید کلیه مراحل ذکر شده را به دقت انجام دهید. این مراحل بسته به مجازاتی که صادر شده متفاوت است. هنگامی که همه مراحل گفته شده را انجام دادید می توانید درخواست بازبینی خود را ارسال نمایید.
در انتهای هر پیام که برای شما ارسال می شود ، دکمه ای با عنوان “Reconsideration Request”وجود دارد که با کلیک بر آن می توانید درخواست خود را ارسال نمایید
به عنوان بخشی از فرآیند درخواست تجدید نظر ، لازم است تا تیم گوگل را با اسناد و مدارکی که تهیه می کنید قانع کنید که مراحل را به درستی و به شکل کامل انجام داده اید و دلیلی است بر اینکه چرا باید تاثیرات پنالتی از سایت شما حذف شود.
بعد از اتمام تمام مسائل مربوط به وب سایت خود و ارائه یک درخواست بازبینی ، ممکن است یکی از اعلان های زیر را در کنسول جستجو دریافت نمایید.
پیام Disavow file updated
تلاش برای حل مشکل بک لینک های نامطلوب ، باعث ایجاد یک فایل disavow می شود که شامل تمام لینک های مخربی است که به سایت شما اشاره دارند و شما قادر به حذف آنها نبوده اید.
بعد از ارسال فایل disavow شما پیامی مبنی بر تایید دریافت این فایل دریافت خواهید کرد. در این پیام به شما تعداد URL و دامین هایی که آنها را حذف کرده اید مشخص شده است. توجه کنید در صورتی که این فایل را آپدیت می کنید ، URL های قبلی نیز در فایل جدید وجود داشته باشد.
پیام Reconsideration request
اگر شما اقدامات لازم برای برداشتن پنالتی را انجام داده اید ، زمان ارسال درخواست بازبینی است. بعد از ارسال درخواست بازبینی ، گوگل تاییدیه ای مبنی بر دریافت درخواست شما برایتان ارسال خواهد کرد.
در حال حاضر هیچ زمان رسمی تضمین شده ای برای درخواست های بازبینی وجود ندارد.تجربه نشان داده است که این فرآیند ممکن است چند ساعت (کم سابقه) تا چندین روز (شایع ترین) و یا چندین هفته (بدترین سناریو احتمالی) طول بکشد.
پیام Reconsideration request rejected
اگر تلاش شما برای قانع کردن گوگل ناکافی باشد و وبسایت شما همچنان دارای مشکل باشد ، درخوات بازبینی ارسالی توسط شما رد خواهد شد. این پیام به نظر ساختاری مشابه دارد و تنها وضعیت پنالتی فعلی سایت را بیان می کند.
در برخی موارد ، به مواردی اشاره می شود که همچنان وجود دارند و نقض کننده قوانین هستند. به خصوص در مورد پنالتی هایی که به خاطر بک لینک ها هستند ، نمونه هایی برای مدیر وبسایت ارسال می شود.
در این پیام ها هرگونه بک لینکی که ذکر شده است باید حتما حذف شود همچنین باید در نظر داشته باشید تنها حذف لینک های ذکر شده کافی نیست و باید یک بررسی کلی دیگر انجام دهید و دوباره درخواست بازبینی ارسال کنید.
در حال حاضر به نظر نمی رسد محدودیتی در ارسال درخواست بازبینی وجود داشته باشد. با این حال ، هر درخواست جدید باید تلاش بیشری را برای تطبیق وبسایت با دستور العمل های گوگل وبمستر نشان دهند.
پیام Reconsideration request processed
اکثریت درخواست های بازبینی ارسال شده به گوگل بررسی شده و تایید یا رد می شوند. با این وجود موارد استثنایی وجود دارد که در آنها تصمیم قطعی بیان نمی شود.
در این موارد شما پیامی تحت عنوان Reconsideration request processed دریافت خواهید کرد.طبق تجربه این حالت زمانی اتفاق می افتد که وبسایت شما بیش از یک قانون را نقض کرده باشد و ممکن است یکی از موارد لغو شده و دیگری هنوز پابرجا باشد.
پیام Reconsideration request approved
برداشته شدن تاثیرات پنالتی گوگل با پیام reconsideration request approved آغاز می شود. گذشه از اشاره به برداشته شدن تاثیر پنالتی ، در این پیام بیان می شود که انجام دستور العمل های وبمستر ، لزوما به معنای رشد شما در نتایج جستجو نیست. سایت شما ممکن است در نتایج رشد کند ، ثابت بماند و یا پسرفت کند.
دلایل پنالتی شدن سایت توسط گوگل
ممکن است گاهی در سئو، کارهای اشتباه، زیاده روی و بسیاری موارد دیگر مسیر حرکت استاندارد و اصولی را دچار مشکل کند و آنی به خود بیایید و ببینید که پنالتی شده اید. برای اینکه بتوانید مشکل را حل کنید، ابتدا باید دلیل را بیابید.
- خریدن لینک ( بک لینک ). بعضی از افرادی که بک لینک می فروشند، قسم به خدا و پیغمبر میخورند که پنالتی نمی شوید. اما واقعا این درست نیست. خریدن بک لینک آن قدر راه ها و ریزه کاری ها دارد که توصیه می کنم از خیرش بگذرید یا حتما با یک سئو کار حرفه ای مشورت کنید. خرید لینک دلیلی روشن برای دستکاری و اسپم است و یقینا اگر روشن شود که سایتی بک لینک می خرد، برایش گران تمام می شود.
- تبادل لینک و لینک سازی غیر استاندارد. چیزی که این روز ها بسیار رایج است، تبادل لینک بین سایت های مختلف است. این مورد به راحتی توسط گوگل قابل شناسایی است. این کار را به هیچ وجه توصیه نمی کنم. همچنین لینک سازی بیش از حد و اسپمی در مکان هایی مانند فروم ها، بخش نظرات در پست ها، دایرکتوری های رایگان و غیره کاملا دلیلی برای پنالتی شدن است.
- محتوای تکراری. محتوای تکراری یا Duplicate content ضربه محکمی به سئوی سایت شما می زند. مواردی مانند قابلیت دسترسی به یک مطلب از طریق چند لینک، بهینه سازی صفحات مختلفی از سایت برای انواع مختلفی از یک کلمه ( مثلا یک صفحه برای سئو، یک صفحه برای بهینه سازی و ... )، داشتن چند دامنه و محتوای یکسان بر روی ان ها و موارد دیگر.
- استفاده اسپمی از H1, H2 و ... . ساختار دادن صحیح به محتوا به سئو کمک می کند. اما اینکه در یک صفحه چندین و چند تگ هدینگ H1 و H2 داشته باشید و تا می توانید کلمات کلیدی را در آن ها بگنجانید، هیچ کمکی نمی کند که هیچ؛ مضر هم است و باعث پنالتی می شود. استفاده بی رویه از تگ ها می تواند به عنوان دلیلی برای گول زدن گوگل و رنک گرفتن برای کلمات کلیدی باشد.
- خطاهای 404 داخلی. اگر از صفحه ای از سایت به صفحه دیگری از آن لینک می دهید، حواستان جمع باشد که این لینک شکسته نباشد و ارور 404 ایجاد نکند. خیلی وقت ها این مشکل از طریق ریدایرکت Redirect حل می شود.
- لینک از سایتی به یک زبان دیگر. غیر منطقی به نظر می رسد نه؟ شما یک لینک از یک مشتری در کشوری دیگر دارید و هیچ مشکلی ندارد تا زمانی که به سختی در تلاش برای لینک سازی در فروم های خارجی نباشید.
- استفاده بیش از حد از کلمات کلیدی در متن. در بسیاری از منابع ایرانی و حتی خارجی سئو دیده می شود که به دفعات گفته شده که چگالی کلمات کلیدی باید فلان قدر باشد. البته این به عنوان یک راهنما و اینکه فراموش نکنید متن را برای کلمات کلیدی خود بهینه سازی کنید درست است. اما اینکه حالا اگر کلمه کلیدی به چگالی مورد نظر نرسید، به زور کلمات کلیدی را به طرزی عجیب و غیر قابل باور در متن بگنجانید، کمی دور از اصول سئو است و پنالتی این مورد متاسفانه زمان بیشتری می برد تا بهبود یابد.
- لینک فوتر. بسیاری وب دولاپر ها سعی می کنند تا لینک سایت خود را در فوتر سایت هایی که طراحی می کنند، بگنجانند. خوب مشکلی نیست. اما لینک با کلمات کلیدی؟ لینک follow؟ یا حتی لینک dofollow؟ از این کارها نکنید. هیچ سودی ندارد و یقینا باعث پنالتی شما در طولانی مدت می شود.
- نقشه سایت نادرست. گوگل از نقشه سایت یا sitemap برای شناخت ساختار سایت استفاده می کند. اطلاعات نادرست، لینک های شکسته و اینگونه موارد در سایت مپ را اصلاح و آن را در وبمستر تولز resubmit کنید.
- لینک های مخفی. تمام لینک های سایت شما باید مشخص و واضح باشند. هر چیز مخفی می تواند مشکوک تلقی شود. لینک های هم رنگ پس زمینه، لینک هایی که با استفاده از CSS مخفی شده اند، و حتی لینک هایی که رنگی نزدیک به رنگ زمینه سایت شما دارند ( حتی وقتی شما عمدا این کار را نکرده باشید) می توانند مشکل ساز باشند.
- لینک های خارجی شکسته. این لینک ها یا Broken external links که ارور 404 برمیگردانند، دلیلی برای گوگل هستند که شما به تجربه کاربری یا user experience اهمیت نمی دهید و این مورد برای گوگل اهمیت دارد.
- محتوای کپی. نویسندگان و وبمستر های محترم گاهی مستقیما محتوای سایت خود را از سایت های مشابه کپی می کنند. این کار را همیشه سعی کنید با تغییرات جمله بندی، محتوا، کم و زیاد کردن نظرات خود در بخش های مختلف متن و غیره همراه کنید. محتوای کپی را هیچکس دوست ندارد حتی گوگل.
- متن مخفی. از روش های غیر اخلاقی ( :دی ) بهینه سازی محتوای صفحه می باشد.همچنین از این روش برای زور چپانی کلمات کلیدی استفاده می شود. بدون لحظه ای فکر کردن، این کار را اصلا نکنید.
- استفاده بیش از حد از Anchor Text با کلمات کلیدی. در گذشته سئو کاران از این تکنیک برای بالا آوردن سایت یا صفحه ای خاص در نتایج گوگل استفاده می کردند. هدف اصلی از این کار رتبه گرفتن برای کلمات کلیدی مورد نظر بود. یعنی چه در لینک های داخلی سایت و چه در بک لینک ها، به تعداد زیاد و فقط با کلمات کلیدی هدف به صفحه مورد نظر اشاره می شد. این کار امروزه یکی از رایج ترین دلاین پنالتی سایت است.بیشتر بخوانید: خدمات سئو و بهینه سازی رندبیت
- استفاده نکردن از تگ hreflang. از این تگ برای نشان دادن این موضوع که متن یا صفحه مورد نظر، عمدا به صورت چند باره و به چند زبان مختلف برای خوانندگان چند زبانه داپلیکیت duplicate شده، استفاده می شود. عدم استفاده از آن می تواند منجر به پنالتی به دلیل محتوای تکراری شود.
- از دسترس خارج شدن سایت یا Down time. وقتی سایتی از دسترس خارج می شود، همه را می آزارد. مالک وبسایت، نویسندگان و سایر زینفعان، بازدید کننده گان و طرفداران و از همه بدتر گوگل. اگر این از دسترس خارج شدن سایت که می تواند به دلایل فنی، مشکلات هاست و غیره باشد، طولانی مدت باشد یا به دفعات تکرار شود، به راحتی سایت de-index می شود و از نتایج حذف می شود.
- دامنه با کلمه کلیدی. در حالی که وجود کلمات کلیدی در نام دامنه مشکلی ندارد، اینکه دامنه سایت شما تنها شامل کلمه کلیدی باشد، در چند سطح مختلف می تواند خطرناک باشد. بعد از اضافه شدن الگوریتم EMD به الگوریتم های گوگل برای رتبه دهی به سایت ها، دامنه هایی که تنها از کلمه کلیدی مورد نظر در آن ها استفاده شده بود شدیدا افت کردند. در مقاله ای ازSearchEngineLand این بحث به تفصیل شرح داده شده است. همچنین مشکل دیگری که این موضوع ایجاد می کند، می تواند در لینک دادن از خارج به وبسایت مورد نظر باشد که گوگل آن را تلاشی برای رتبه گرفتن با کلمه کلیدی می بیند.
- لینک های اجاره ای ( Backlinks ). عده ای از سئو کاران هنوز ماهانه مبالغ زیادی را صرف بک لینک می کنند بدون اینکه به آثار و عواقب آن آگاه باشند.
- استفاده از شبکه های بلاگ. طبق نظر مستقیم گوگل، هر تلاشی برای دستکاری نتایج جستجو ( از جمله ایجاد بلاگ هایی برای لینک دادن و انتشار محتوای سایت هدف ) بسیار مضر بوده و مستقیما می تواند باعث پنالتی سایت شود.
- لینک های Affiliate. گوگل مشکلی با برنامه affiliate ندارد. اما وجود تعداد زیادی لینک از این نوع منجر به هوشیار شدن گوگل نسبت به اسپم می شود و می تواند عامل پنالتی باشد. همچنین عده ای از روش ریدایرکت کردن لینک ها استفاده می کنند. واقع بین باشید. گوگل این روش ها را بهتر از همه می شناسد.
- وجود تعداد زیاد و غیر عادی لینک در داخل سایت. وجود لینک از صفحات سایت به یکدیگر بسیار مفید و از روش های سئو کلاه سفید است. اما اگر تعداد و الگوی این لینک ها به نحوی غیر طبیعی و اسپمی شناسایی شود، بدون شک و به راحتی باعث پنالتی سایت توسط گوگل می شود.
- استفاده بیش از حد از Meta keywords. همه ما می دانیم که این متا تگ دیگر کاربردی ندارد و وجود یا نبودن آن در صفحات سایت ما تفاوتی ایجاد نمی کند. اما کافیست که کمی ناشیانه عمل کنیم و تعداد زیادی انواع وارینات ها و مدل های کلمات کلیدی را در آن بگنجانیم. آن وقت است که تلاش واضحی برای اسپم انجام داده ایم و این عنصر بدون فایده، مضر خواهد بود.
- سرعت پایین. اگر وبسایت شما در بالا آمدن کند است، کاربران از سایت شما نا امید می شوند. عوامل بسیار زیادی بر سرعت یک هاست تاثیر گذارند. به همین دلیل اگر با چنین مشکلی مواجه شوید، راه نسبتا سخت و طولانی ای برای حل آن خواهید داشت و علاوه بر امکان پنالتی شدن، ممکن است از نظر سئو و رتبه سایت نیز آسیب ببینید. در حالت کلی برای غلبه بر مسائل سرعت و هاستینگ، می توانید از پلاگین های کش یا CDN ها استفاده کنید.
- محتوای تکراری ( Spun Content ). به عبارت دیگر دزدی کردن محتوا؛ این مساله می تواند علاوه بر خطر پنالتی گوگل شما را با مشکل کپی رایت و حذف از گوگل تحت این عنوان مواجه کند. گاهی اوقات نویسندگان وبسایت ها و افرادی که برای "محتوا و مطلب گذاشتن" روی سایتتان در نظر می گیرید، همان مطالب را در سایت های دیگری نیز قرار می دهند. حتی ممکن است به عنوان رپورتاژ، محتوای لندینگ پیج های شما را با تعدادی لینک در سایت های دیگر قرار دهند. مشکل اینجاست که مالک وبسایت هیچگاه از این مساله مطلع نخواهد شد. اگر حقوق درخواستی نویسنده پایین بود، احتمالا از این روش برای بدبخت کردن شما استفاده می کند.
- اسپم کردن در کامنت ها و نظرات. بسیاری از سایت هایی که تحت عنوان "لینک سازی" از آن ها به عنوان منبع لینک استفاده می شود، دارای سیستم مقابله با کامنت های اسپمی هستند. اما می توان آن ها را دور هم زد. بنابر این مراقب نظراتی که در سایت شما ثبت می شوند باشید. به عنوان یک پیشنهاد اگر نمی توانید آن را مدیریت کنید، کاملا غیر فعالش کنید.
- سئو کلاه سیاه ( Black Hat SEO ). اگر از روش های کلاه سیاه سئو استفاده می کنید یا حتی ان ها را به نحوی آموزش می دهید، منتظر پنالتی شدن باشید.
- سایت هک شدن. اگر سایت شما هک شده باشد، ممکن است محتوایی در آن قرار داده شده باشد که به هر نحوی مخالف با اهداف سئوی سایت شما باشد. گوگل با استفاده از روش هایی که دارد، به سرعت سایت های هک شده را از نتایج حذف می کند یا اگر هک شدن به نحوی باشد که برای بازدید کننده ضرری نداشته باشد، آرام آرام آن را در نتایج به صفحات عقب تر میفرستد.
- لینک سازی سریع. هرچند لینک سازی سریع اگر اصولی و استاندارد باشد عملا نباید آسیبی به رتبه سایت و دلیل پنالتی و جریمه شدن باشد، حتی اگر از روش های صحیص و کلاه سفید برای لینک سازی استفاده می کنید، نگاهی به سرعت داشته باشید. لینک سازی با سرعت بالا خودش می تواند نشانه ای از اسپم باشد.
- گزارشات اسپم. گوگل یک فرم آنلاین برای گزارش سایت های اسپم برای کنترل الگوریتمیک مهیا کرده است. گزارش شدن سایتی در این فرم موجب جلب توجه ربات های گوگل برای کنترل جدی تر سایت از طریق الگوریتم می شود. این مورد را با فرم گزارش اسپم برای کنترل دستی اشتباه نگیرید.
- لینک سازی در فروم ها. تعداد بی شماری از سئو کاران محترم از این روش به عنوان یک متد کلاه سفید نام می برند. به اطلاعتان می رسانم که لینک هایی که در امضا ( Signature ) قرار داده می شوند، کاملا صرف نظر می شوند. همچنین افرادی که در فروم ها به قصد ایجاد لینک پست ایجاد می کنند، در بهترین حالت لینک هایشان کاملا بی ارزش تلقی می شوند و در بدترین حالت باعث پنالتی شدن سایتشان می شوند.
- مخفی کردن اسپانسر ها. داشتن اسپانسر برای یک سایت و لینک دادن به آن کار بدی نیست. اما وجود لینک های مخفی، یا لینک های follow به وبسایت اسپانسر ها کار خطرناکی است. توجه به نکات درج لینک کپی رایت یا اسپانسر را جدی بگیرید.
- اشکالات فایل رباتس Robots.txt. از این فایل برای اعلام به موتور جستجو برای درک نوع رفتار با سایت شما استفاده می شود. در شرایطی که دلیل محکمی برای جلوگیری از ربات موتور جستجو برای دسترسی به سایت وجود ندارد، صفحات زیادی را بلاک نکنید.
- لینک دادن به سایت های مشکوک: همیشه سعی کنید به سایت هایی که دارای اعتبار مناسب هستند لینک بدهید. لینک دادن به سایت هایی که اقدامات مشکوک و به خصوص در حیطه اسپم انجام می دهند، ممکن است قدمی در راستای پنالتی کردن سایتتان در گوگل باشد. همچنین می توانید لینک به سایت هایی که قبلا در بازه ای از زمان پنالتی بوده اند را حذف کنید البته این کار ضرورتی ندارد اما ممکن است در راستای ایجاد Trust موثر باشد.
- استفاده از چندین لندینگ پیج. شرکت ها معمولا برای اینکه بتوانند در انواع مختلفی از کلمه کلیدی هدف خود رتبه بگیرند، چندین پیج و هر یک را برای یکی از انواع کلیمه کلیدی مورد نظر بهینه سازی و سئو می کنند. مثلا فرض کنید سایت استوری به جای داشتن یک لندینگ پیج برای "سئو"، چندین لندینگ پیج درست می کرد و در هر یک یکی از انواع کلمه کلیدی مانند "سئو"، "سئو سایت"، "بهینه سازی" و غیره را هدف قرار می داد. این کار توصیه نمی شود.
- بهینه سازی بیش از حد یا Over optimization. شنیده اید که می گویند "یا از اینور بوم میفته یا از اونور بوم"؟ دقیقا حکایت کار افرادی است که با وسواس بیش از حد نسبت به موضوع سئو، برعکس باعث پنالتی شدن سایتشان می شوند. همیشه سعی کنید تا سئو را بدون وسواس بیهوده انجام دهید و به خصوص در مواردی مانند چگالی کلمات کلیدی، لینک هایی که به سایت اشاره می کنند و سایر موارد سئو داخلی و خارجی سایت، همیشه راه راست را پیش بگیرید تا درگیر "بهینه سازی بیش از حد سایت" یا "سئو بیش از حد" نشوید.
- رپورتاژ آگهی غیر اصولی: درست کردن رپورتاژ آگهی معمولا کار ساده ای است، به این شرط که اصول کار در ان رعایت شود. به طور مثال ایجاد یک متن و ارائه آن به صد سایت برای رپورتاژ اگهی، یک سیگنال منفی به گوگل است. البته رپورتاژ آگهی کاملا حساب کارش از سایت هایی که خودشان محتوای دیگر سایت ها را کپی میکنند جداست و به سادگی قابل تشخیص است.
- لینک دادن بیش از حد به خارج از سایت یا فقدان لینک های خارجی: در مطلبی با عنوان "سئو داخلی سایت" در سایت استوری، کمی درباره لینک دادن به سایت های دیگر توضیح داده شده است. لینک دادن بیش از حد از سایتی به سایت دیگر به دلایل مختلف ( از جمله ایجاد یک سایت ثانویه برای ایجاد بک لینک به سایت اصلی ) یکی از رایج ترین عوامل پنالتی شدن سایت می باشد. این مشکل برعکس هم ممکن است ایجاد شود و آن در صورتی است که سایت شما دارای محتوای زیادی باشد بدون اینکه لینک به هیچ سایت معتبر دیگری نداشته باشد ! چنین سایتی به احتمال زیاد در حال "ایجاد محتوا با حجم زیاد برای رتبه گرفتن" است که این موضوع چندان خوشایند گوگل نیست.
- ریدایرکت کردن غیر منطقی. این کار به شکل های مختلفی ایجاد می شود. گاهی اوقات به این صورت که سایتی برای اینکه لینک تبلیغاتی به سایت دیگری بدهد، برای اینکه مستقیما لینک را به سایت هدف ندهد، ابتدا آن را به صورت نوفالو nofollow به آدرس دیگری از سایت خود میفرستد و آن آدرس دوم را به سایت هدف ریدایرکت می کند. گوگل این نوع لینک دادن را به سادگی تشخیص می دهد و مشخصا باعث کاهش Trust rank سایتی که لینک در آن قرار دارد می شود. این نوع لینک دادن ضرری برای سایت هدف ندارد و حتی لینک مورد نظر در Search console و در بخش Links to your site نشان داده می شود.
- کد های ارور HTTP: به جز ارور 404 که نشان دهنده صفحاتی است که دیگر وجود ندارند و پاک شده اند، گوگل به سایر ارور ها در صفحات HTML اصلا علاقه ندارد. مانند ارور های 500 که مربوط به اشکالاتی در سمت سرور سایت هستند و صفحاتی که دیگر موجود نیستند ولی در واقع خطای 404 نمی دهند ( Soft 404 ).
- بک لینک های اسپمی. اگر لینک سازی را به صورت اصولی و با رعایت نکات سئو انجام دهید، یا باید خیلی بد شانس باشید که درگیر این نوع پنالتی شوید یا اینه رقبای شما با ایجاد لینک های اسپم در سایت های بی کیفیت، قصد پنالتی کردن و پایین کشیدن شما را در نتایج داشته باشند. جهت مقابله با لینک های اسپم در سئو
- دامنه شما پیشینه خوبی نداشته باشد. ممکن است سایتی که به تازگی شروع به کار کرده، از دامنه ای استفاده کند که مدتها پیش در اختیار یک فرد دیگر بوده و آن دامنه برای یک سایت بی کیفیت استفاده شده باشد و پنالتی شده باشد. احتمالا در صورتی که این بد شانسی را بیاورید، قبل از اینکه کاری بکنید باید پنالتی سایت خود را برطرف کنید که البته کار خیلی سختی پیش رو ندارید.
- تبلیغات بیش از حد در سایت. بر اساس پرونده کیفیت محتوای گوگل، تبلیغ کردن هیچ ایرادی ندارد. اما تا وقتی از پنالتی گوگل به دلیل تبلیغ در امان هستید که در این موضوع زیاده روی نکنید. سایت هایی که با یک کلیک بر روی صفحه آن ها، چندین پاپ آپ باز می شود و حجم زیادی از صفحه در اختیار بنر های تبلیغاتی و بک لینک های تبلیغاتی است، ممکن است دچار پنالتی خفیف یا جدی شوند.
- کاهش تعداد صفحات ایندکس شده در گوگل. اخیرا این اتفاق برای سایت های زیادی افتاده است. بعد از آخرین بروز رسانی های الگوریتم گوگل در 2017، سایت هایی تعداد قابل توجهی از ایندکس خود را از دست داده اند. این می تواند نشاننه ای بر پنالتی شدن سایت باشد و حتما باید به دقت چک و بررسی شود.
-
لینک سازی غیر اصولی. در صورتی که خیلی سریع، با کلمات تکراری و کلمات کلیدی هدفتان تعداد زیادی لینک سازی انجام دهید، ممکن است موجبات پنالتی شدن را فراهم کنید.
بعد از دریافت این پیام هیچ کار دیگری نیاز نیست. این بهترین نیتجه ای است که انتظار آن را دارید و بعد از این باید بر روی کاربران و هسته اصلی وبسایتتان تمرکز کنید.
گوگل پنالتی همان طور که از نامش معلوم است به جریمه شدن از طرف گوگل و اخراج شدن از نتایج جست و جوی گوگل گفته می شود. اکثر سایت هایی که در گوگل پنالتی می شوند به علت استفاده از روش های غیر مجاز در سئو و به اصطلاح سئوی کلاه سیاه است. مسلما گوگل هم می فهمد که این سایت ها از روش های غیر قانونی جهت بهبود رتبه سایت خود در نتایج جست و جو استفاده می کنند و با جریمه کردنشان فعالیت آن ها را متوقف می کند.
در این مقاله قصد دارم در مورد گوگل پنالتی و اینکه بیشتر چه سایت هایی اسیر آن می شوند صحبت کنم. همچنین در مورد اینکه چه کارهایی باید انجام دهیم تا در گوگل پنالتی نشویم که از نتایج جست و جو حذف نشویم هم صحبت خواهم کرد. پس در این مقاله هم همراه من باشید.
گوگل پنالتی چیست؟
همانطور که متوجه شدید گوگل پنالتی یعنی جریمه شدن توسط گوگل که ممکن است این جریمه شدن باعث حذف کل سایت از نتایج جست و جو شود یا اینکه حذف سایت در یک کلمه کلیدی خاص و مهم که سایت مورد نظر روی آن تمرکز کرده است شود . همچنین گاهی دیده شده است که یک صفحه خاص هم با گوگل پنالتی از نتایج جست و جو حذف شده است.
معمولا افرادی که چه در یک کلمه کلیدی خاص یا کل سایت شان توسط گوگل جریمه می شود سایت خود را می توانند در قبرستان گوگل یعنی صفحه 50 الی 100 به بعد پیدا کنند!
اکثر افرادی که قصد دارند به سرعت به بهترین جایگاه در نتایج جست و جو در کلمات کلیدی مد نظرشان برسند دست به کارهای غیر مجاز می زنند. منظور همان استفاده از تکنیک های سئوی کلاه سیاه است. البته معمولا سئو کارهای حرفه ای که از روش های کلاه سیاه در سئوی سایتی استفاده می کنند به صورت کاملا حرفه ای این کار را انجام می دهند تا هیچگاه گوگل به آن ها شک نکند.
ولی اکثر افرادی که سایتشان اسیر جریمه های گوگل می شود نا آگاهانه و صرفا به خاطر اینکه سریع به بهترین نتیجه برسند از روش های کلاه سیاه استفاده می کنند. ولی غافل از اینکه گوگل خیلی باهوش است و دست آن ها را می خواند.
گوگل چه سایت هایی را پنالتی می کند؟
همانطور که متوجه شدید گوگل سایت هایی را جریمه می کند که احساس کند از روش های غیر مجاز برای کسب رتبه بهتر در نتایج جست و جو استفاده می کنند.
گوگل توسط الگوریتم گوگل پنگوئن سایت هایی که از هر نوع روش غیر مجاز در سئو استفاده می کنند را شناسایی می کند. مثلا سایت هایی که از بک لینک های متعدد با کیفیت در مدت زمان خیلی کوتاه و به صورت کاملا مصنوعی استفاده می کنند توسط الگوریتم پنگوئن به راحتی شناسایی می شوند.
پیشنهاد ویژه همیار وب : درباره الگوریتم های جدید گوگل بیشتر بدانید
یا سایت هایی که به هر نحوی بیش از حد سئو شده اند. مثلا روی یک کلمه خاص به صورت غیر طبیعی کار کرده اند. مثلا کلمه خاصی را به تعداد زیاد در محتوای خود به کار برده اند. که به این کار اصطلاحا Keyword Stuffing گفته می شود. در بسیاری از مواقع این تکرار کلمه کلیدی خاص با لینک شدن به صفحه اصلی سایت مورد نظر همراه است.
در واقع این روش هایی که گفته شد استفاده از سئوی کلاه سیاه به طور نا آگاهانه است که توسط افراد زیادی انجام می شود. البته این را هم باید بدانید که یک سری از سایت ها بنا به موضوع کاریشان از همین روش ها استفاده می کنند و اصلا برای آن ها مهم نیست که پنالتی شوند. به طور مثال سایت هایی که در زمینه فروش تورهای مسافرتی فعالیت می کنند فقط 3 ماه تابستان برایشان مهم است. بعد از 3 ماه اگر پنالتی شوند هیچ ضرری برایشان ندارد! در واقع تا گوگل بفمهد که این سایت ها چه کار می کنند سودشان را کرده اند و کارشان را به اتمام رسانده اند.
شناسایی سایت های کپی کار توسط الگوریتم پاندا گوگل
مورد بعدی که باعث پنالتی شدن خیلی از سایت ها می شود محتوای کپی است. گوگل توسط الگوریتم پاندا به راحتی می تواند سایت های کپی کار را شناسایی کند. محتوای کپی هم به محتوایی گفته می شود که قبلا در سایتی وجود داشته است و اکنون در سایت دیگری است.
بعضی از دوستان فکر می کنند با جابه جایی جملات و پاراگراف ها و حذف قسمت هایی از محتوای سایت های دیگر می توانند محتوای یونیک برای خود تولید کنند. اما غافل از اینکه گوگل خیلی باهوش است و به راحتی می تواند محتوای دستکاری شده را تشخیص دهد.
سایت هایی که دارای محتوای کپی یا بهتر است بگویم تکراری هستند رتبه خیلی پایین تری نسبت به سایت های دیگر دارند و اگر محتوای کپی آن ها بیش از 40 درصد از کل محتوای سایتشان باشد به احتمال زیاد توسط الگوریتم پاندا گوگل شناسایی و جریمه خواهند شد.
چه کار کنیم سایتمان پنالتی نشود؟
اولین کاری که باید انجام دهید استفاده از محتوای غیر کپی است. باید سعی کنید محتوای یونیک تولید کنید. محتوایی که از نظر گوگل قبلا در وب موجود نبوده است! همانطور که می دانید تولید محتوا کاری سخت و دغدغه خیلی از وبمستران است. ولی این دلیل نمی شود که محتوای دیگر سایت ها را کپی کنید. در صورتی که قصد دارید محتوایی را باز نشر دهید حتما منبع آن را ذکر کنید.
مراقب بک لینک هایی که می سازید باشید. در حقیقت بک لینک هایی که ما با دستان خودمان می سازیم جزئی از تکنیک های سئوی کلاه سیاه است. به خاطر همین باید در ساخت بک لینک ها دقت زیادی کنیم. هرگز در ساخت بک لینک ها نباید زیاده روی کنید. بک لینک هایی که می سازید نباید فقط برای یک صفحه خاص با انکر تکست خاص باشد. زمان ساخت بک لینک ها باید متفاوت باشد. در ساخت بک لینک ها باید تنوع داشته باشید. یعنی مثلا فقط از طریق درج نظر در قسمت کامنت های سایت ها بک لینک نگیرید!
کیفیت بک لینک ها نباید یکی باشد. مثلا فقط به فکر ساخت بک لینک های فالو نباشید! باید بک لینک های نوفالو هم در پروسه لینک سازی خود لحاظ کنید. یا فقط از سایت های با کیفیت با آتوریتی بالا لینک نگیرید. هر از گاهی از سایت های بی کیفیت و بی ربط به حوزه کاری خود هم لینک بگیرید.
در کل باید طوری رفتار کنیم که گوگل به لینک هایی که برای ما ساخته می شود شک نکند. همانطور که گفتم بک لینک هایی که ما می سازیم جزیی از تکنیک های سئوی کلاه سیاه است. پس باید خیلی مراقب این باشیم که گوگل نفهمد لینک ها توسط ما ساخته می شوند.
از سئوی بیش از حد خود داری کنید!
مورد بعدی که همه ما می دانیم سئوی بیش از حد است. همانطور که قبلا اشاره کردم نباید بیش از اندازه به فکر سئوی سایت خود باشیم. تنها عاملی که باعث می شود ما در سئو افراط کنیم کسب رتبه خوب در مدت زمان کوتاه است. پس به همین خاطر دوست داریم پروسه سئو سایت خود را زودتر انجام دهیم.
به این توجه کنید که نباید روی یک کلمه کلیدی خاص بیش از حد تمرکز کنید. چه در تولید محتوا و چه در ساخت بک لینک و لینک های داخلی. در مورد keyword Stuffing هم همانطور که گفتم هرگز از آن در محتوای خود استفاده نکنید. یا هیچ وقت بیش از حد از تگ ها در نوشته های خود استفاده نکنید. در کل نباید خیلی روی یک چیزی به طور غیر طبیعی تمرکز کنید.
از کجا بفهمیم که سایتمان پنالتی شده است؟
اکثر جریمه ها توسط گوگل و از طریق گوگل وبمستر تولز قسمت Manual Action گزارش داده می شود. اما گاهی این جریمه ها بدون اطلاع از طرف گوگل انجام می شود. و دلیل آن هم متوجه نشدن صاحب سایت از جریمه شدنش است. به خاطر اینکه وقتی صاحب سایت از جریمه شدنش با خبر شود به راحتی و به سرعت می تواند کارهای غیر مجازی که انجام داده است مثل استفاده از محتوای کپی را از بین ببرد و دوباره سایت خود را به حالت اولیه باز گرداند. البته در ادامه بیشتر در مورد خارج شدن از جریمه های گوگل صحبت می کنم.
مورد بعدی که می توانید توسط آن متوجه پنالتی شدن سایت خود توسط گوگل شوید کاهش ترافیک ورودی شما از سمت گوگل است. همچنین این کم شدن ترافیک را می توانید با بررسی ورودی های خود از طریق کلمات کلیدی اصلی که در قسمت Search Analytics در وبمستر تولز تان موجود است انجام دهید. البته یادتان باشد که ترافیک سایت شما در روزهای تعطیل پایین می آید و این امری طبیعی است.
پیشنهاد می کنم مقاله افت رتبه سایت شما در گوگل چه دلایلی دارد؟ را هم بخوانید.
نکته مهم : گاهی اوقات ممکن است داده هایی که گوگل وبمستر تولز به ما می دهد اشتباه باشد. مثلا ممکن است ترافیک ورودی کلمات کلیدی اصلی ما را صفر نشان دهد. یا تعداد واقعی بک لینک های ما را خیلی کم نشان دهد. با بررسی های بیشتر باید علت آن را پیدا کنید. ممکن است گوگل ساختار سایت شما را به درستی شناسایی نکرده است.
به عنوان مثال ممکن است شما به تازگی از پروتکل Https بر روی سایت خود استفاده کرده اید. به همین خاطر گوگل نمی تواند به سایت شما دسترسی داشته باشد. در این صورت باید سایت خود را پاک کنید و دوباره همراه با Https آن را در گوگل وبمستر درج کنید.
مورد بعدی که خیلی واضح است، نبودن سایت شما در جایگاه فعلی توسط جست و جوی کلمه یا کلمات کلیدی مربوط به سایت شما است. البته این را از همان قسمتی که در گوگل وبمستر به آن اشاره کردم می توان فهمید. ولی اگر می خواهید مطمئن شوید همین حالا یک پنجره خصوصی در مرورگرتان باز کنید و یکی از عبارت های کلیدی اصلی مربوط به سایت خود را جست و جو کنید.
چگونه سایت خود را از پنالتی خارج کنیم؟
فکر می کنم خیلی واضح باشد برای اینکه سایت خود را از گوگل پنالتی خارج کنیم چه کارهایی باید انجام دهیم! اولین کاری که باید انجام دهیم برگرداندن سایت به حالت طبیعی آن است. به عنوان مثال اگر از محتوای کپی استفاده کردید باید یا آن ها را به کلی پاک کنید یا اینکه دوباره با محتوای جدید بازسازی شان کنید. یا اینکه اگر keyword stuffing در محتوای شما وجود دارد آن را اصلاح کنید.
مورد بعدی که خیلی مهم است بک لینک ها هستند. اگر از بک لینک های اسپم فراوانی استفاده کرده اید باید آن ها را شناسایی کنید و به گوگل به عنوان بک لینک های بی تاثیر معرفی کنید.
این بک لینک ها ممکن است به دست خودتان یا به دست رقیبانتان برای پنالتی کردن سایت شما ایجاد شده باشند. بهترین راه برای شناسایی بک لینک های اسپم مراجعه کردن به قسمتLink To Your Site گوگل وبمستر است. بهتون پیشنهاد می کنم این قسمت را هر روز چک کنید تا از ساخت بک لینک های غیر طبیعی برای سایت خود با خبر شوید.
چگونه گزارش بک لینک های اسپم را به گوگل بدهیم؟
بعد از اینکه متوجه شدید چه بک لینک هایی برای شما بی کیفیت و اسپم بوده اند باید آدرس سایت آن ها را در یک فایل txt ذخیره کنید. و توسط ابزار Disavow links گزارش آن ها را به گوگل بدهید. بعد از ورود به این ابزار باید سایت خودتان را انتخاب کنید و روی دکمه قرمز Disavow links کلیک کنید.
بعد از اینکه روی این دکمه کلیک می کنید وارد صفحه ای می شوید و در آن صفحه می توانید فایل txt خود را آپلود کنید. در واقع با این کار به گوگل می گویید که بک لینک هایی که از این سایت ها برای سایت شما ساخته شده است را بی تاثیر کند.
توجه کنید در فایل txt باید در هر خط آدرس یک سایت را بنویسید. در واقع با این کار به گوگل می گویید تمام بک لینک هایی که از آن سایت مورد نظر برای سایت شما ساخته شده است را بی تاثیر کند.
جمع بندی و مطلب پایانی
پیشنهاد من برای اینکه هیچ وقت اسیر گوگل پنالتی نشوید این است که هرگز پروسه سئوی سایت خود را به سرعت انجام ندهید. باید بدانید سئو، کاری است که شما باید با حوصله و به صورت خیلی منظم و طبیعی آن را انجام دهید. فراموش نکنید که اگر سایت شما در گوگل پنالتی شود با اینکه از پنالتی هم خارجش کنید باز هم در یاد گوگل خواهد ماند و روی سایت شما خیلی حساس تر می شود.
پیشنهاد دیگر من این است که اگر از روش های سئوی کلاه سیاه هم برای سئو سایت خود استفاده می کنید هرگز ناآگاهانه این کار را انجام ندهید. نهایتا سعی کنید روی سایت با دامین دیگری این کار را انجام دهید. چون ممکن است به راحتی و با دستان خودتان سایت اصلی خود را پنالتی کنید. امیدوارم از این مقاله هم استفاده کافی را برده باشید.
اگر در زمینه سئو، بهینه سازی سایت، طراحی سایت، تولید محتوا، تبلیغات گوگل و بازاریابی اینترنتی سوالی دارید، خوشحال می شویم دیدگاه های خود را با ما به اشتراک بگذارید.
منبع : رندبیت